ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Αμερικανός πρόεδρος δεσμεύτηκε ότι θα βοηθήσει τους συμμάχους της Αμερικής και ταυτόχρονα διαβεβαίωσε ότι η χώρα του δεν έχει ανάγκη το πετρέλαιο της Μέσης Ανατολής. Αυτά είπε τη στιγμή που η τιμή του «μαύρου χρυσού» είχε εκτοξευτεί στις αγορές, μετά τις επιθέσεις των μη επανδρωμένων αεροσκαφών στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Aramco, στη Σαουδική Αραβία.
«Δεν χρειαζόμαστε το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο της Μέσης Ανατολής και στην πραγματικότητα έχουμε ελάχιστα τάνκερ εκεί κάτω, όμως θα βοηθήσουμε τους συμμάχους μας» συνέχισε.
Την Κυριακή, ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει τη χρήση των αμερικανικών στρατηγικών αποθεμάτων αργού, «εφόσον χρειαστεί» για να καλυφθεί το κενό από τη μείωση της παραγωγής στη Σαουδική Αραβία.
Οι ΗΠΑ είναι η πρώτη χώρα παραγωγός αργού στον κόσμο (12,4 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία). Η Σαουδική Αραβία είναι ο πρώτος εξαγωγέας στον κόσμο και διεκδικεί, μαζί με τη Ρωσία, τη δεύτερη θέση σε όγκο παραγωγής.
Βρετανία: Να βρεθεί η «πιο αποτελεσματική» απάντηση στις επιθέσεις στη Σ. Αραβία
Την ίδια ώρα, την πρόθεση της Βρετανίας να συνεργαστεί με τους εταίρους της, ώστε να καταλήξουν από κοινού στην «πιο αποτελεσματική» απάντηση που μπορούν να δώσουν στην επίθεση που σημειώθηκε το Σαββατοκύριακο στη Σαουδική Αραβία, εξέφρασε απόψε ο υπουργός Εξωτερικών, Ντόμινικ Ράαμπ.
Μέσω Twitter, ανέφερε ότι συνομίλησε σήμερα με τους ομολόγους του της Σαουδικής Αραβίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας και των ΗΠΑ.
«Το Ηνωμένο Βασίλειο καταδικάζει την επίθεση στις εγκαταστάσεις της Aramco στη Σαουδική Αραβία. Θα εργαστούμε με τους διεθνείς εταίρους μας για να σφυρηλατήσουμε την ευρύτερη και πιο αποτελεσματική απάντηση» έγραψε στην ανάρτησή του.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Nissan: Μειώνει την παραγωγή του μοντέλου με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στις ΗΠΑ λόγω των δασμών
- ΗΠΑ: Ανήγγειλαν δασμούς 21% στις τομάτες από το Μεξικό – Στο «τραπέζι» και οι δασμοί σε φάρμακα και ημιαγωγούς
- Ευρώπη Holdings: Όλα τα μυστικά για την ΑΜΚ 68,3 εκατ. ευρώ και τα «λεφτά που αφήνει στο τραπέζι» για τους μετόχους
- Καιρός: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας και αραιές νεφώσεις
