Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Toyota: Πλήγμα στη ΔΟΕ – Αποσύρεται από τη μεγάλη χορηγία των Ολυμπιακών Αγώνων

Akio Toyoda, Πρόεδρος Toyota

Akio Toyoda, Πρόεδρος Toyota

Ο ιαπωνικός κολοσσός της Toyota, αποφάσισε να αποσύρει τη συμμετοχή του από τη μεγάλη χορηγία των Ολυμπιακών Αγώνων, επικαλούμενος δυσαρέσκεια με την αποτελεσματικότητα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) στη στήριξη αθλητών και την προώθηση του αθλητισμού.

Η απόφαση συνιστά μεγάλο πλήγμα για τη ΔΟΕ, όχι μόνο επειδή η αυτοκινητοβιομηχανία αποτελεί έναν από τους κορυφαίους χορηγούς της, αλλά και επειδή εκτιμάται ότι θα έχει επιπτώσεις στην ευρύτερη χορηγική υποστήριξη της διοργάνωσης.

Η απόφαση αυτή έρχεται μετά από πολυάριθμες αναφορές για την απογοήτευση της Toyota σχετικά με τη χρήση των χορηγικών κεφαλαίων από τη ΔΟΕ​.

Η Toyota είχε συνάψει χορηγικό συμβόλαιο ύψους 835 εκατομμυρίων δολαρίων το 2015, το οποίο κάλυπτε τέσσερις Ολυμπιάδες, αρχίζοντας από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του 2018 στην Πιονγκτσάνγκ.

Ωστόσο, η εταιρεία εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για τον τρόπο με τον οποίο η ΔΟΕ χρησιμοποιεί τα χορηγικά κεφάλαια, αναφέροντας ότι αυτά δεν αξιοποιούνται αποτελεσματικά για τη στήριξη των αθλητών και την προώθηση του αθλητισμού.

Επιπλέον, η Toyota εξέφρασε δυσαρέσκεια για την απόκριση της ΔΟΕ κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, όταν αποφάσισε να μην προβάλλει Ολυμπιακές διαφημίσεις στην ιαπωνική τηλεόραση, λόγω της αρνητικής αντίδρασης του κοινού εν μέσω της συνεχιζόμενης πανδημίας​.

Παρά την αποχώρηση από τους Ολυμπιακούς, μετά το Παρίσι, η εταιρεία σκοπεύει να διατηρήσει τη χορηγία της στην Διεθνή Παραολυμπιακή Επιτροπή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία εξετάζει νέους τρόπους επικοινωνίας με τον κόσμο και τους υποψήφιους πελάτες, όπως η ενίσχυση της ψηφιακής παρουσίας της, αλλά και η άμεση επαφή του κόσμου με τα αυτοκίνητά της μέσω της δυναμικής επιστροφής σε εκθέσεις αυτοκινήτου με εμπορικό ενδιαφέρον.

Διαβάστε επίσης:

ΟΗΕ: Εννέα εργαζόμενοί της UNRWA «ενδέχεται να εμπλέκονται» στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου

Οι ευρωπαϊκοί αγώνες των ελληνικών ομάδων με πολλές στοιχηματικές επιλογές από το Πάμε Στοίχημα

«Ελευθέριος Βενιζέλος»: Στα ύψη η επιβατική κίνηση τον Ιούλιο – Αυξήθηκε κατά 9,3%