• Business

    Toyota: Οι μέτοχοι ψήφισαν υπέρ της επανεκλογής του προέδρου

    • NewsRoom

    Akio Toyoda,πρόεδρος Toyota


    Υπερ. του προέδρου της Toyota Motor, Akio Toyoda ψήφισαν ξανά οι μέτοχοι και εννέα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ιστορικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

    Ως εγγονός του ιδρυτή της εταιρείας, ο Toyoda παραμένει βαθιά δημοφιλής μεταξύ των μετόχων, ενώ έχει επαινεθεί για τη συμβολή του, που οδήγησε για άλλη μια χρονιά την εταιρεία σε κερδοφορία ρεκόρ και μια ισχυρή απόδοση της μετοχής πέρσι.

    “Αγόρασα μετοχές της Toyota με το μπόνους της συνταξιοδότησής μου”, ανέφερε ο 84χρονος Hidenori Takahashi στο Reuters πριν από τη συνάντηση, προσθέτοντας ότι οι μέτοχοι εκτιμούν ότι είναι η “καλύτερη εταιρεία στην Ιαπωνία”.

    Σύμφωνα με το Reuters, παρόλο που ο Toyoda αντιμετώπιζε μικρό κίνδυνο να μην επανεκλεγεί, μια μεγάλη πτώση της αποδοχής του θα μπορούσε να αποτελεί ντροπή για μια εταιρεία, που βρίσκεται στην κορυφή όσον αφορά τις πωλήσεις για τέσσερα συνεχόμενα χρόνια.

    Σε δήλωσή της στο Reuters, η εταιρεία ανέφερε ότι η εταιρική της κουλτούρα, οδήγησε σε κάποια λάθη στο παρελθόν, ωστόσο, μετά από απολογισμό, είναι έτοιμη να αναλάβει ηγετικό ρόλο στην αλλαγή αυτής της κουλτούρας σε συνεργασία με εταιρείες του ομίλου, προκειμένου να διασφαλίσει την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία της. 

    Ο Akio Toyoda θέλει να κάνει την Toyota μια εταιρεία κινητικότητας και όχι απλώς αυτοκινήτων, όπως τόνισε στο εορταστικό του μήνυμα προς τους υπαλλήλους τον Ιανουάριο.

    “Παρόλο που το κέρδος και ο όγκος είναι τα αποτελέσματα της σκληρής δουλειάς μας, δεν πρέπει να είναι ο πρωταρχικός μας στόχος”, ανέφερε χαρακτηριστικά εκτός άλλων, στην ετήσια ομιλία του προς το προσωπικό της αυτοκινητοβιομηχανίας.

    Είναι επίσης Master Driver της Toyota και πολύπειρος οδηγός αγώνων, παρόλο που είναι σχεδόν 70 ετών.

    Πέρσι, σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πότε σκοπεύει να σταματήσει, απάντησε αφοπλιστικά:

    “Ο κανόνας ήταν πάντα ξεκάθαρος. Αν είμαι δέκα δευτερόλεπτα πιο αργός από έναν επαγγελματία οδηγό αγώνων, θα αποσυρθώ. Όμως η διαφορά σήμερα είναι στο δευτερόλεπτο. Οπότε, η στιγμή που θα apoμακρυνθώ από το τιμόνι είναι ακόμη μακριά. Δεν μετρά η ηλικία εδώ αλλά το χρονόμετρο”.

    Διαβάστε επίσης: 

    Ιδού το νέο Toyota Yaris Cross

    H Ολυμπιακή φλόγα κινείται ηλεκτρικά!

    Toyota: Συνεργάτης μετακίνησης της Ελληνικής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας «Παρίσι 2024»!



    ΣΧΟΛΙΑ