ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η επιβατική κίνηση μετά το άνοιγμα των διεθνών πτήσεων είναι ιδιαίτερα υποτονική και πολύ κατώτερη των προσδοκιών που υπήρχαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport η πτώση το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου αγγίζει το 85% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.
Συγκεκριμένα, στο διάστημα 1 Ιουλίου με 10 Ιουλίου οι αφίξεις διαμορφώθηκαν σε περίπου 260.000 έναντι 1.622.0000 αφίξεις το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι ενώ αισθητά λιγότερες ήταν και οι πτήσεις που πραγματοποιήθηκαν, οι οποίες διαμορφώθηκαν σε 3.200 από 11.500 πέρυσι.
Το μεγαλύτερο ποσοστό των επιβατών προέρχεται από την Γερμανία, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη πηγή άντλησης τουριστών για την Ελλάδα. Υπολογίζεται ότι πάνω από τους μισούς επισκέπτες που αφίχθηκαν στη χώρα μας, το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου είναι Γερμανοί και ακολουθούν κατά σειρά οι Ολλανδοί, οι Γάλλοι, οι Ιταλοί και οι Πολωνοί. Το ενδιαφέρον τώρα στρέφεται στους επισκέπτες από τη Μεγάλη Βρετανία, οι οποίοι από τις 15 Ιουλίου μπορούν και πάλι να έρχονται για τις διακοπές στη χώρα μας.
Σε κάθε περίπτωση, είναι πλέον προφανές πως ο δρόμος για την επιστροφή στην κανονικότητα θα είναι μακρύς και ανηφορικός. Μπορεί οι αεροπορικές εταιρείες να εμφανίζονται πρόθυμες να δρομολογήσουν ξανά αεροπλάνα στις γραμμές προς Ελλάδα, -γιατί επιβαρύνονται με υπερβολικό κόστος εάν έχουν καθηλωμένα τα αεροσκάφη τους-, ωστόσο το ζητούμενο είναι να ακολουθήσουν και οι καταναλωτές. Είναι ενδεικτικό πως προχθές 15 Ιουλίου η Air France ξεκίνησε και πάλι ύστερα από 30 χρόνια απευθείας πτήσεις από το Παρίσι για την Θεσσαλονίκη τρεις φορές την εβδομάδα. Η πτήση
Να σημειωθεί πως μέχρι τέλος του έτους αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες που είχε δρομολογήσει η Fraport για την αναβάθμιση του αεροδρομίου «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης. Μέχρι τέλος τους έτους αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες και στα αεροδρόμια της Κως, της Μυκόνου και της Σαντορίνης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΕΛΓΑ: Σήμερα πληρώνονται οι ενστάσεις των 4 τελευταίων ετών – Αφορούν 2.400 δικαιούχους
- «Λίφτινγκ» σε φόρο εισοδήματος, τεκμήρια και αποδείξεις από το 2025
- Ουκρανία: Το κοινοβούλιο ανέβαλε τη σημερινή συνεδρίασή του για λόγους ασφαλείας
- Τα 4+1 νέα «υπερόπλα» της ΑΑΔΕ για την φοροδιαφυγή το 2025 – Έρχεται η ειδική ομάδα «ΔΕΟΣ» για τις μεγάλες υποθέσεις