Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bloomberg

Τομ Σίμπελ: Γιατί κατέθεσε αγωγή κατά της Enel στην Ιταλία ο δισεκατομμυριούχος της Silicon Valley

Τομ Σίμπελ

Τομ Σίμπελ (Πηγή: Linkedin)

Αγωγή κατά της Enel κατέθεσε στην Ιταλία ο δισεκατομμυριούχος της Silicon Valley, Τομ Σίμπελ, κατηγορώντας τον ιταλικό ενεργειακό κολοσσό για κατάχρηση εμπορικών μυστικών, αντιγραφή του IP και παραβίαση της σύμβασης του με την εταιρεία λογισμικού τεχνητής νοημοσύνης, C3.ai, την οποία διευθύνει ο Siebel.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η C3, με έδρα το Redwood City της Καλιφόρνια και γνωστή για το λογισμικό διαχείρισης και ανάλυσης δεδομένων, αναφέρει ότι η Enel της οφείλει 2,1 δισεκατομμύρια ευρώ.

«Πρόκειται για μια ατυχή συγκυρία», σημείωσε ο Σίμπελ, την Πέμπτη σε συνέντευξή του στο Bloomberg.

«Η Enel υπήρξε ένας πολύτιμος συνεργάτη, που είχε πρόσβαση σε μεγάλο μέρος της τεχνολογίας μας. Φαίνεται ότι μπορεί να έχει αντιγράψει χιλιάδες στοιχεία του συστήματός μας», τόνισε.

Ωστόσο, η Enel αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η Enel ήταν όντως ένας από τους καλύτερους πελάτες της C3.

Μάλιστα, το 2019, ο ενεργειακός γίγαντας είχε αναφέρει ότι η συνεργασία τους οδήγησε σε «καινοτόμες επιχειρηματικές διαδικασίες».

Ωστόσο, η σχέση μεταξύ των δύο εταιρειών επιδεινώθηκε με τα χρόνια, φτάνοντας στις κατηγορίες για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας.

«Πρέπει να προστατεύσουμε τα δικαιώματά πνευματικής ιδιοκτησίας για να ωφελήσουμε τους μετόχους μας», σημείωσε στη συνέντευξή του ο Siebel.

Παράλληλα, έχει καταθέσει αναφορά στις ιταλικές αρχές και εξετάζει να κάνει το ίδιο με τις ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε μια περσινή συνέντευξή του το Bloomberg, o δισεκατομμυριούχος Σίμπελ έκανε λόγο για μια «κλονισμένη σχέση».

«Για κάποιο λόγο αποφάσισαν ότι ήθελαν να αποκτήσουν τη δική τους πλατφόρμα και προσπαθούν να τη δημιουργήσουν μόνοι τους, θα δούμε πώς θα πάει», είχε αναφέρει τότε.

Σημειώνεται ότι με βασικό αντικείμενο ενδιαφέροντος το AI, η C3 απέκτησε μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον, καθ’ όλη τη διάρκεια του 2023, βλέποντας τη μετοχή της να υπερδιπλασιάζεται σε αξία.

Διαβάστε επίσης: 

Pernod Ricard: Τέλος στη συμφωνία χορηγίας με την Παρί Σεν Ζερμέν λόγω «κόντρας» με την Μαρσέιγ

Ηλεκτροκίνηση: Η συντήρηση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι πιο οικονομική από ενός συμβατικού

Warren Buffett: Έχει εισπράξει σχεδόν 7 δισ. δολάρια από τις πωλήσεις μετοχών της Bank of America