• Business

    Μπιλ Γκέιτς vs Μελίντα Γκέιτς: Το διαζύγιο και η μοιρασιά των 130 δισ. δολαρίων

    • NewsRoom

    Μελίντα Γκέιτς (ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Όταν το 2013 η Μελίντα Γκέιτς ζήτησε από τον σύζυγό της και ιδρυτή της Microsoft Corp, Μπιλ Γκέιτς, να την αφήσει να συνυπογράψει την ετήσια επιστολή για το ίδρυμά τους, η συζήτηση κατέληξε σε καβγά.

    «Δημιουργήθηκε ένταση» έγραψε η Μελίντα Γκέιτς το 2019 στο βιβλίο της «The Moment of Lift». «Ο Μπιλ είπε ότι η διαδικασία που είχαμε καθιερώσει κάθε χρόνο πήγαινε καλά και δεν έβλεπε να υπάρχει λόγος για κάποια αλλαγή».

    Τελικά, ο Μπιλ συμφώνησε να την αφήσει να γράψει μια ξεχωριστή επιστολή, ενώ εκείνος υπέγραψε την κύρια επιστολή για το έργο του «Ιδρύματος Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς», που από κοινού είχαν δημιουργήσει.

    Στην επιστολή της επόμενης χρονιάς, το 2014, η Μελίντα έγραψε το ένα από τα τρία τμήματα της επιστολής, ενώ ο Μπίλ έγραψε τα άλλα δύο.

    Φτάνοντας στο 2015, η επιστολή είχε την υπογραφή και των δύο.

    «Έπρεπε να μάθει πώς να είναι ίσος και έπρεπε να μάθω πώς να ‘ανέβω’ για να είμαι ίση» έγραψε η Μελίντα, προσθέτοντας πως η ίδια ήταν από την φύση της «ντροπαλή».

    Το μακρύ ταξίδι της Μελίντα μακριά από την σκιά του Μπιλ περνά σε νέα φάση, από την στιγμή που οι δύο δισεκατομμυριούχοι ανακοίνωσαν ότι παίρνουν διαζύγιο κλείνοντας μια ιστορία γάμου 27 ετών.

    Η 56χρονη Τεξανή μηχανικός υπολογιστών που συνάντησε τον 65χρονο Μπιλ Γκέιτς σε ένα εταιρικό δείπνο στην Νέα Υόρκη, θα συνεχίσει να διευθύνει το ίδρυμα μαζί του.

    Η ίδια, ωστόσο, έχει διακριθεί και ως ακτιβίστρια στο πεδίο των δικαιωμάτων των γυναικών.

    Το 2015 ίδρυσε την Pivotal Ventures, μια επενδυτική εταιρεία που εστιάζει σε γυναίκες και οικογένειες. Επίσης, το βιβλίο της βάζει στο επίκεντρο θέματα για την γυναικεία χειραφέτηση.

    «Επιτέλους, ο κόσμος ξυπνά και καταλαβαίνει ότι τίποτα δεν μπορεί να πάει μπροστά αν οι μισοί από εμάς μένουν πίσω. Τα στοιχεία είναι ξεκάθαρα: Οι δυνατές γυναίκες μεταμορφώνουν τις κοινωνίες» έγραψε σε ένα σημείωμα για το βιβλίο της.

    Η απήχηση της Μελίντα θα εξαρτηθεί και από το τι θα συμβεί με την περιουσία του Μπιλ Γκέιτς, την οποία το Forbes εκτιμά περίπου στα 130,5 δισ. δολάρια.

    Στην αίτηση διαζυγίου που κατέθεσαν ανέφεραν ότι οι δύο σύζυγοι έχουν συμφωνήσει για το μοίρασμα της περιουσίας, αλλά δεν αποκάλυπταν άλλες λεπτομέρειες.

    Το διαζύγιο της Μακένζι Σκοτ από τον Τζεφ Μπέζος της Amazon την άφησε με μια περιουσία 61,4 δισ. δολαρίων, την οποία αξιοποιεί για φιλανθρωπικό έργο.

    Πηγή: Reuters.com

    Διαβάστε ακόμη:

    Χωρίζουν μετά από 27 χρόνια γάμου ο Μπιλ και η Μελίντα Γκέιτς



    ΣΧΟΛΙΑ