Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bloomberg

TikTok: Χάκερ παραβίασαν λογαριασμούς διασήμων και του CNN – Τι λέει η εταιρεία

Shou Zi Chew, Tiktok

Shou Zi Chew, Tiktok (Πηγή: Reuters/Evelyn Hockstein)

Στο στόχαστρο των “κακόβουλων” του διαδικτύου βρέθηκαν διάσημοι που διατηρούν λογαριασμούς στο TikTok, καθώς έλαβαν mails με έναν σύνδεσμο, ο οποίος είχε ως στόχο να παραβιαστούν οι λογαριασμοί τους.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι “εισβολείς” παραβίασαν τον λογαριασμό του καλωδιακού καναλιού ειδήσεων CNN, αν και ένας εκπρόσωπος αρνήθηκε να αποκαλύψει την πλήρη λίστα των λογαριασμών που στοχοποιήθηκαν ή παραβιάστηκαν.

Από πλευράς της η υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στην ByteDance, ανέφερε  ότι λαμβάνει μέτρα για να μετριάσει τη ζημιά, αλλά και να αποτρέψει τους χάκερ από το να προβούν ξανά σε τέτοιου είδους ενέργειες.

Η έκταση της κυβερνοεπίθεσης δεν είναι σαφής, αν και ο εκπρόσωπος της εταιρείας πρόσθεσε ότι «ο αριθμός των λογαριασμών που παραβιάστηκαν είναι πολύ μικρός».

«Έχουμε λάβει μέτρα για να σταματήσουμε αυτή την επίθεση και να αποτρέψουμε να συμβεί στο μέλλον. Συνεργαζόμαστε απευθείας με τους κατόχους λογαριασμών που επηρεάζονται για να αποκαταστήσουμε πρόσβαση, εάν χρειαστεί», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με το Bloomberg. το μέλλον του TikTok στις ΗΠΑ, αποτελεί μείζον θέμα ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου στη χώρα.

Σε αυτό το πλαίσιο, η ByteDance – η οποία εδρεύει στην Κίνα – βρίσκεται υπό πίεση για να πουλήσει την πλατφόρμα, εν μέσω ανησυχιών ότι η κυβέρνηση στο Πεκίνο θα μπορούσε να επηρεάσει τους αλγόριθμους του TikTok ή να συγκεντρώσει ευαίσθητες πληροφορίες για Αμερικανούς χρήστες.

Υπενθυμίζεται ότι στις 13 Μαρτίου, η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων υπερψήφισε την επιβολή της πώλησης του app εντός ενός εξαμήνου – ειδάλλως πρόκειται να απαγορευθεί από τα διαδικτυακά καταστήματα της Apple και της Google στη χώρα.

Σημειώνεται ότι η υπηρεσία χρησιμοποιείται από περισσότερους από 170 εκατομμύρια Αμερικανούς κάθε μήνα.

Ως απάντηση στο αμερικανικό “τελεσίγραφο”, η ByteDance μήνυσε την κυβέρνηση των ΗΠΑ, σε μια προσπάθεια να εμποδίσει την αναγκαστική πώληση.

Διαβάστε επίσης:

Χατζηδάκης στο TikTok: Έχουμε ήδη υλοποιήσει το 50% των προεκλογικών μας δεσμεύσεων

Temu, Shein, TikTok: Οι ανησυχίες της Δύσης και οι κίνδυνοι για τα παιδιά

ByteDance: Η μητρική του TikTok έχει το πιο δημοφιλές chatbot ΑΙ στην Κίνα