Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

ΤΗΕΟΝ: Στηρίζει την πρωτοποριακή έκθεση σύγχρονης τέχνης “wanderlust / all passports”

Την καινοτόμο έκθεση σύγχρονης τέχνης “wanderlust / all passports”, που διοργανώνεται από τον αστικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό artefact athens στηρίζει η ΤΗΕΟΝ INTERNATIONAL PLC (THEON).

Η έκθεση φιλοξενείται στο εμβληματικό Μέγαρο Σλήμαν-Μελά, ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα του Ερνέστου Τσίλλερ στην καρδιά της Αθήνας (Πανεπιστημίου 46).

Η “Wanderlust”, σε επιμέλεια του δρα Κώστα Πράπογλου, εξερευνά την έννοια του ταξιδιού και τη σημασία του στην αυτογνωσία, την υπαρξιακή αναζήτηση και τη συναισθηματική αφύπνιση. Η έκθεση, που φιλοξενεί 44 καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, προσκαλεί τους επισκέπτες σε ένα συναρπαστικό ταξίδι μέσα από εγκαταστάσεις, βίντεο, γλυπτά και ζωγραφική, δημιουργώντας έναν διάλογο μεταξύ παρελθόντος, παρόντος και μέλλοντος, ενθαρρύνοντας τον επισκέπτη να μπει σε διαδικασία ενδοσκόπησης.

Ο χώρος της έκθεσης, το Μέγαρο Σλήμαν-Μελά, ενεργοποιείται αντανακλώντας την ιστορία του και το ταξίδι του στο πέρασμα του χρόνου, αποτελώντας νέο διαβατήριο για αναρίθμητους προορισμούς.

Η ΤΗΕΟΝ, ως εταιρία με βαθιά πίστη στη δύναμη της τέχνης και της τεχνολογίας, οι οποίες διευρύνουν τους ορίζοντες και συνδέουν πολιτισμούς, βρίσκει στη “wanderlust/all passports” έναν ιδανικό καμβά για να εκφράσει αυτές τις αξίες.

Ο Κρίστιαν Χατζημηνάς, Ιδρυτής και CEO της ΤΗΕΟΝ INTERNATIONAL PLC (THEON), δήλωσε: «Η υποστήριξη της “wanderlust/all passports” ευθυγραμμίζεται απόλυτα με το όραμά μας για έναν κόσμο όπου η γνώση, η καινοτομία και η πολιτισμική ανταλλαγή ανθούν. Όπως είπε ο Αριστοτέλης, «όλοι οι άνθρωποι έχουν από τη φύση τους έφεση για γνώση», έτσι και εμείς στη ΤΗΕΟΝ πιστεύουμε στη δύναμη της εξερεύνησης, είτε αυτή αφορά νέες τεχνολογίες, είτε νέους πολιτισμούς».

Η έκθεση “wanderlust / all passports” είναι ανοιχτή για το κοινό και αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία να βιώσουν οι επισκέπτες μια διαφορετική έκθεση σε έναν χώρο γεμάτο ιστορία, ενώ παράλληλα εξερευνούν τις έννοιες του ταξιδιού και ενδοσκόπησης.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ: 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2024 | 19.00 – 23.00
διάρκεια έκθεσης: 17.10 – 17.11.2024
ημέρες/ώρες λειτουργίας: Πέμπτη – Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή: 15.30 – 20.30
μέγαρο Σλήμαν-Μελά, Πανεπιστημίου 46, 105 64, Αθήνα | είσοδος δωρεάν
Παρακαλούνται οι επισκέπτες να εισέρχονται στον χώρο της έκθεσης με πεζά κλειστά υποδήματα. Ο χώρος δεν διαθέτει ανελκυστήρα.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ

Εοζέν Αγκοπιάν (Ελλάδα), Άννα Αμπαριώτου (Ελλάδα), Λυδια Ανδριώτη (Ελλάδα), Άννα Αντάρτη (Ελλάδα), Κλίτσα Αντωνίου (Κύπρος), Θωμάς Βαλιανάτος (Ελλάδα), Απόστoλoς Φ. Βέττας (Ελλάδα), Robert Cahen (Γαλλία), Asaf Gam Hacohen (Ισραήλ), Κλειώ Γκιζελή (Ελλάδα), Ειρήνη Γκόνου (Ελλάδα), Λυδία Δαμπασίνα (Ελλάδα), Susan Daboll (ΗΠΑ), Άντζη Δρακοπούλου (ΗΠΑ), Σοφία Ζαράρη (Ελλάδα), Μάρω Ζαχαρογιάννη (Ελλάδα), Ελένη Zερβού (Αγγλία), Harriet Hedden (Αγγλία), Michal Heiman (Ισραήλ), Daniel Hill (ΗΠΑ), Αννίτα Καλημέρη (Ελλάδα), Γιώργος Κοντονικολάου (Ελλάδα), Stevie Love (ΗΠΑ), Χάρη Μαρίνη (Ελλάδα), Νεφέλη Μασία (ΗΠΑ), Jonas Mekas (ΗΠΑ), Στέλλα Μελετοπούλου (Ελλάδα), Μανώλης Μπαμπούσης (Ελλάδα), Δημήτρης Μυλωνάς (Ελλάδα), Sandra Osborne (ΗΠΑ), Κρίτων Παπαδόπουλος (Αγγλία), Άντα Πετρανάκη (Ελλάδα), Λία Πέτρου (Ελλάδα), Λίνα Πιγαδίωτη (Ελλάδα), Pipilotti Rist (Ελβετία), Δημήτρης Σάββα (Κύπρος), Εύη Σαββαϊδη (Ελλάδα), Ισμήνη Σαμανίδου (Αγγλία/Ελλάδα), Δήμητρα Σκανδάλη (Ελλάδα), Jesse Leroy Smith (Αγγλία), Μαριάννα Στραπατσάκη (Ελλάδα), Tonoptik (Μαυροβούνιο), Κλαίρη Τσαλουχίδη – Χατζημηνά (Ελλάδα), Νίκος Τρανός (Ελλάδα).
Η φετινή διοργάνωση με ευγενική παραχώρηση του κτιρίου από τον όμιλο Mitsis, πραγματοποιείται με την οικονομική στήριξη και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, των EFA και THEON Groups, του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, και της Island Oil Holdings, ενώ υποστηρίζεται από τις Πρεσβείες Γαλλίας, Ελβετίας, Ισραήλ, Κύπρου, το Βρετανικό Συμβούλιο και το Γαλλικό Ινστιτούτο.

Διαβάστε επίσης:
Profile Centevo – Danske Bank: Νέα πολυετής συνεργασία στη διαχείριση κεφαλαίων

BMW: O CEO προειδοποιεί – «Μη ρεαλιστικό το σχέδιο πλήρους ηλεκτροκίνησης της ΕΕ»

Επιβεβαίωση mononews: «Κλείδωσε» και επίσημα η ανανέωση της θητείας Πιτσιλή στην ΑΑΔΕ για επιπλέον πέντε χρόνια