• Business

    Τι φέρνει στην NN Hellas η νέα CEO, Φιλίππα Μιχάλη

    Φιλίππα Μιχάλη

    Φιλίππα Μιχάλη, CEO NN Hellas


    Μετά από μια επιτυχημένη 8ετή πορεία στο τιμόνι της Allianz Ελλάδος και 25ετή συνολικά στον γερμανικό όμιλο, η Φιλίππα Μιχάλη βρίσκει νέα επαγγελματική στέγη στην NN Hellas, αναλαμβάνοντας από την 1η Απριλίου τη νευραλγική θέση της Προέδρου και Διευθύνουσας Συμβούλου της εταιρείας.

    Η «μεταγραφή» της κας. Μιχάλη στην NN Hellas ήταν λίγο-πολύ γνωστή στους κύκλους της αγοράς κυρίως μετά την παραίτηση-έκπληξη της Μαριάννας Πολιτοπούλου από την θέση της CEO προ δύο μηνών, αλλά και την ανακοίνωση της Allianz Ελλάδος ότι την θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου θα αναλάβει το «αφεντικό» της Ευρωπαϊκής Πίστης, κ. Χρήστος Γεωργακόπουλος.

    Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2022 οι Γερμανοί της Allianz ολοκλήρωσαν την εξαγορά της Ευρωπαϊκής Πίστης έναντι 207 εκατ. ευρώ, ενώ περίπου δύο μήνες αργότερα ανακοινώθηκε ότι ο Χρήστος Γεωργακόπουλος θα αναλάμβανε την ηγεσία της «νεοσύστατης» εταιρείας, πετώντας ουσιαστικά εκτός την Φιλίππα Μιχάλη.

    Το αμέσως επόμενο διάστημα οι φήμες για το μέλλον του ικανότατου στελέχους της Allianz Ελλάδος… έδιναν και έπαιρναν, με πληροφορίες να την θέλουν να μεταβαίνει στα κεντρικά της ασφαλιστικής στην Γερμανία. Ωστόσο κύκλοι της αγοράς την ήθελα να παραμένει στην Ελλάδα, μεταβαίνοντας όμως σε άλλη εταιρεία και πιο συγκεκριμένα στην NN Hellas, πληροφορίες που επιβεβαιώθηκαν χθες, αφού ανακοινώθηκε και επίσημα η μεταγραφή της στη μεγάλη ολλανδική ασφαλιστική.

    Μάλιστα η κ. Μιχάλη προσφάτως, με συναισθηματικά φορτισμένη ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αποχαιρέτησε φίλους και συνεργάτες μετά από μια πορεία 25 ετών στην Allianz.

    Συγκεκριμένα είχε γράψει:

    «Σήμερα είναι η τελευταία μου μέρα στην AllianzGreece. η τελευταία μέρα ενός σούπερ συναρπαστικού ταξιδιού 25 ετών! Ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους και τους συνεργάτες μου που με συνόδευσαν σε αυτό το ταξίδι και το έκαναν αξέχαστο! Είμαι ευγνώμων για τις ευκαιρίες που μου δόθηκαν και τις προκλήσεις που έπρεπε να αντιμετωπίσω. όλες τις λαμπερές και όχι και τόσο λαμπερές στιγμές. Συνέχισα να μαθαίνω και να μεγαλώνω!

    Είχα την τιμή να ηγούμαι αυτού του καταπληκτικού οργανισμού τα τελευταία 8 χρόνια. Δουλέψαμε ακατάπαυστα ως ομάδα με πάθος, ενσυναίσθηση και φροντίδα. Και πετύχαμε πολλά. Είμαι πραγματικά περήφανη γιατί το κάναμε με συνεργασία, ανοιχτή επικοινωνία, διαφάνεια, ήθος. Υπάρχει ένα ιδιαίτερο μέρος στην καρδιά μου για όλους τους συμμαχητές μου σε όλο τον κόσμο.

    Ό,τι καλύτερο έχετε μπροστά σας #AllianzGreece!

    Συνέχισε να λάμπεις, συνέχισε να ροκαρεις!

    Σας ευχαριστώ!!!!»

    Μέχρι την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων της κ. Μιχάλη ως Προέδρου και Διευθύνουσας Συμβούλου της NN Hellas την 1η Απριλίου, ο κ. Frederick Lathioor, Γενικός Διευθυντής Διαχείρισης Κινδύνου της ΝΝ Hellas, θα συνεχίσει να εκτελεί προσωρινά καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου στην εταιρεία.

    Η σταδιοδρομία της κ. Μιχάλη έχει προκαλέσει θετικότατες εντυπώσεις στους Ολλανδούς της ΝΝ καθώς θαυμάζουν την εργατικότητα και το σθένος της ενώ σημαντικό ρόλο στην απόφαση παίζει και ο τρόπος που η ίδια χειρίστηκε την εξαγορά και συγχώνευση της Ευρωπαϊκής Πίστης από την Allianz.

    Η NN Hellas, επανασχεδιάζει τη στρατηγική και τη φιλοσοφία της στην αγορά της Ελλάδας, με έμφαση στην ψηφιοποίηση, γεγονός το οποίο αναμένεται να μετουσιωθεί μέσω της επιλογής της κ. Μιχάλη στην θέση της Διευθύνουσας Συμβούλου.

    Στην πλούσια διαδρομή της στον ασφαλιστικό κλάδο, η κα Μιχάλη είναι γνωστή για τις δύσκολες αποφάσεις που έχει κληθεί να λάβει, τις ξεκάθαρες επιλογές που έχει κάνει αλλά κυρίως για την επιμονή της ώστε να φέρει εις πέρας τις «επικίνδυνες αποστολές» που αναλαμβάνει.

    Ποια είναι η Φιλίππα Μιχάλη

    Η κ. Φίλιππα Μιχάλη είναι η πρώτη Ελληνίδα μάνατζερ που πήρε τα ηνία πολυεθνικής ασφαλιστικής εταιρίας στην Ελλάδα το 2015, όταν και ανέλαβε τα καθήκοντα της CEO στην Allianz Eλλάδος, θυγατρική μίας από τις κορυφαίες πολυεθνικές ασφαλιστικές εταιρίες στον κόσμο.

    Ξεκίνησε την καριέρα της από την περίοδο που ήταν φοιτήτρια στην υποστήριξη των πωλήσεων στα Αμοιβαία Κεφάλαια και από το 2009 μεταπήδησε στον κλάδο ασφάλισης του ομίλου.

    Σπούδασε Χρηματοοικονομική & Τραπεζική Διοικητική στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και έχει Master in Business Administration (ΜΒΑ) από το ALBA GraduateBusinessSchool.

    Ξεκίνησε την καριέρα της στην Helvetia ΑΕΔΑΚ και στη συνέχεια στην Allianz ΑΕΔΑΚ, όπου για μία δεκαετία απασχολούνταν στη Διεύθυνση Επενδύσεων στη διαχείριση αμοιβαίων κεφαλαίων. Το 2009, πέρασε στον ασφαλιστικό κλάδο και ανέλαβε τη θέση της Υποδιευθύντριας Market Management στην Allianz Ελλάδος, ενώ παράλληλα από τη θέσητης Υπεύθυνης Καινοτομίας είχε την ευθύνη υλοποίησης στην Ελλάδα της παγκόσμιας πρωτοβουλίας της Allianz για την προώθηση της καινοτομίας.

    Το 2011, ανέλαβε τη συνολική ευθύνη της Διεύθυνσης Market Management& Επικοινωνίας, ενώ, από το 2013, είχε υπό την εποπτεία της και τη λειτουργία του καναλιού διανομής απευθείας πωλήσεων (DirectBusiness). Από το 2013 συμμετείχε στο Συμβούλιο Διοίκησης της Allianz Ελλάδος αλλά και στην Επιτροπή Διαχείρισης Έργων. Από την ίδια χρονιά έχει επιλεγεί να συμμετέχει στο παγκόσμιο πρόγραμμα AllianzSponsorship for DiverseLeadership που απευθύνεται σε γυναίκες με ηγετικά προσόντα και προοπτικές καριέρας.

    Το 2015, έπειτα από 20 περίπου χρόνια στους κόλπους της εταιρείας, ανέλαβε καθήκοντα Διευθύνουσας Συμβούλου, φέρνοντας στη γνωστή ασφαλιστική γυναικείο αέρα. Έχει ηγηθεί πολλών σημαντικών projects, ειδικά στο σκέλος της ψηφιοποίησης, ενώ για 11 χρόνια κατείχε τη θέση του διαχειριστή χαρτοφυλακίου στη θυγατρική του Ομίλου, Allianz ΑΕΔΑΚ.

    Διαβάστε επίσης:

    Φιλίππα Μιχάλη: Αναλαμβάνει τα ηνία της NN Hellas;

    Αλλαγή φρουράς στις ασφαλιστικές εταιρείες – Η νέα ανθρωπογεωγραφία της αγοράς



    ΣΧΟΛΙΑ