• Business

    Τι δηλώνει ο Γιώργος Ρούσσος (Revoil) στο mononews.gr για την είσοδο του εφοπλιστή Μ. Ηλιόπουλου

    Γιώργος Ρούσσος, Διευθύνων Σύμβουλος της Revoil

    Γιώργος Ρούσσος, Διευθύνων Σύμβουλος της Revoil


    Η Revoil έχει αλλάξει πλέον πίστα. Ο Ευάγγελος Ρούσσος, 88 χρόνων σήμερα, συνεχίζει να πηγαίνει στο γραφείο του, αεικίνητος, διατηρώντας την θέση του προέδρου, αλλά το κουμάντο είναι σαφές ότι κάνουν οι δύο γιοι του, ο Γιώργος Ρούσσος, διευθύνων σύμβουλος, ο Γιάννης εκτελεστικός αντιπρόεδρος και ο εγγονός που έχει και το όνομα του παππού του, Ευάγγελος Ρούσος που φέρει τον τίτλο του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου.

    Η Revoil έχει φύγει από την εποχή προ δεκαπενταετίας, που η μόνη επιχειρηματική είδηση ήταν κάθε τρίμηνο που ανακοίνωνε τα αποτελέσματα, ή το άνοιγμα κάποιου πρατηρίου καυσίμων σε ένα απομακρυσμένο σημείο της επικράτειας.

    Πλέον, όπως αναφέρει ο κ. Γιώργος Ρούσσος, μιλώντας στο mononews.gr, «τόσα χρόνια ο Τύπος που ασχολείται με το χρηματιστήριο έγραφε ότι δεν ανοιγόμαστε σαν εταιρεία, δεν δίνουμε ποσοστό σε ιδιώτες επενδυτές και δεν αυξάνουμε τη διασπορά της μετοχής».

    Είναι γεγονός ότι από το τέλος της περασμένης εβδομάδας και την Δευτέρα που μας πέρασε βασικοί μέτοχοι, έδωσαν το πράσινο φως για τη μείωση της συμμετοχής τους, περιλαμβανομένων και περί των 208 χιλιάδων ιδίων μετοχών.

    Για την ακρίβεια, μετά και τις πωλήσεις από τους βασικούς μετόχους το ποσοστό του Ευάγγελου Ρούσσου διαμορφώνεται στο 34,78% από 36,61% και του Γεώργιου Ρούσσου στο 13% από 14,46%. Το ερώτημα που τίθεται είναι ποιος αγόρασε; Από την περασμένη Δευτέρα το mononews.gr είχε «φωτογραφήσει» τον αγοραστή ότι ασχολείται με business της θάλασσας.

    Οι πληροφορίες λοιπόν, αναφέρουν ότι πρόκειται για τον ιδιοκτήτη της SeaJets και εσχάτως της ΑΕΚ κ. Μάριο Ηλιόπουλο.

    Ο κ. Γιώργος Ρούσσος προφανώς και δεν επιβεβαιώνει τίποτα σχετικό στο mononews.gr, λέγοντας ότι, «ο επενδυτής θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του». Ωστόσο, στο ερώτημα αν έχει πληροφόρηση ως προς τις προθέσεις του νέου επενδυτή, αν θα αυξήσει περαιτέρω τη συμμετοχή του, σπεύδει να πει ότι, « για ποσοστό πάνω από 5% θα πρέπει να ενημερώσει τις αρμόδιες χρηματιστηριακές αρχές. Δεν γνωρίζω αν θα πάει πιο πάνω».

    Κύκλοι που γνωρίζουν καλά τον Μάριο Ηλιόπουλο, πάντως, μέσω του mononews.gr, προέτρεπαν τους πάντες να μην «ασχολούμαστε με χρηματιστηριακά θέματα και παιχνίδια της αγοράς», αφήνοντας πάντως, ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο στην «χρηματιστηριακή» εμπλοκή του στην εισηγμένη εταιρεία πετρελαιοειδών.

    Κατά τα άλλα, δεν είναι μόνο οι μεγάλες ενεργειακές εταιρείες στην Ελλάδα που προετοιμάζονται για την επόμενη μέρα της ενεργειακής μετάβασης και την κρίσιμη χρονολογία του 2030, παρά την αδιευκρίνιστη πολιτική της Κομισιόν.

    Είναι και οι μικρές εταιρείες του κλάδου, όπως η Revoil, που προετοιμάζονται ανάλογα στο μέτρο των δυνατοτήτων τους στην πράσινη μετάβαση.

    Ο κ. Ρούσσος επισημαίνει ότι τα ορυκτά καύσιμα, όσο και να φθίνουν, θα «είναι μαζί μας για τα επόμενα 20, 30 χρόνια, αυτό δεν σημαίνει ότι η Revoil δεν κοιτάζει τις νέες προκλήσεις».

    Έχοντας ήδη ένα φωτοβολταϊκό πάρκο 1,1 MW στην Εύβοια, το οποίο βρίσκεται σε σύνδεση με το σύστημα από τον Ιούλιο του 2023, δηλαδή πριν από ένα χρόνο, είναι θέμα ημερών η ανακοίνωση δύο ακόμα φωτοβολταϊκών πάρκων στην Βοιωτία και στην Εύβοια, συνολικής ισχύος και τα δύο 13 MW.

    Η εταιρεία κινείται σε πλάνο 5ετίας με στόχο την παραγωγή και βεβαίως την εμπορική εκμετάλλευση 200 MW. Αντιστοίχως, υπό κατασκευή βρίσκεται ένα αιολικό Πάρκο 3MW στη Βοιωτία και 9 ΦΒ Πάρκα του 1MW (4MW Βοιωτία, 3MW Στυλίδα, 2MW Β. Εύβοια).

    Τέλος, υπό ανάπτυξη με ορίζοντα το 2025 βρίσκονται αιολικά πάρκα 124MW σε Ροδόπη, Βοιωτία, ενώ σε φάση αδειοδοτικής ωρίμανσης είναι η μονάδα αποθήκευσης 24MW στην περιοχή της Ναυπάκτου.

    Σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο τα έργα αυτά θα συνεισφέρουν στο EBITDA 1-1,5 εκατ. ευρώ, ενώ τα μεγαλύτερα έργα όταν θα ωριμάσουν σε βάθος 20ετίας θα αποφέρουν στο λειτουργικό αποτέλεσμα 15-16 εκατ. ευρώ.

    Τα ίδια στελέχη σχετικά με την πορεία του τομέα των καυσίμων έκαναν λόγο για μία δύσκολη κατάσταση σε ότι αφορά στο πετρέλαιο θέρμανσης, αφού από τον Ιανουάριο και μετά, τον χειμώνα διαδέχθηκε σχεδόν το… καλοκαίρι, αλλά παρατηρείται αύξηση πάνω από 5% (σ.σ. ξεπέρασε μάλιστα τις προσδοκίες της διοίκησης) στα καύσιμα κίνησης, εξέλιξη, η οποία θα βοηθήσει τα οικονομικά αποτελέσματα κατά τις επόμενες εταιρικές περιόδους.

    Η μετοχή βρίσκεται πάνω από τα 2 ευρώ με το υψηλό 52 εβδομάδων στα 2,23 ευρώ και την κεφαλαιοποίηση στα 45 εκατ. ευρώ.

    Διαβάστε επίσης:

    Με ένα εντυπωσιακό street party γιόρτασε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο το Chronomat που φέρει την υπογραφή του

    Desserta Hellas: Συμφωνία με τη Μινέρβα για την εξαγορά του εργοστασίου φέτας στα Ιωάννινα

    Πολεμική Αεροπορία: Lockheed Martin και EAB παρέδωσαν το 20ο ελληνικό F-16 Viper



    ΣΧΟΛΙΑ