Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Θετική σύσταση από τους αναλυτές της ISS στην αύξηση κεφαλαίου της Ελλάκτωρ

Άρης Ξενόφος, Διευθύνων Σύμβουλος της Ελλάκτωρ

Να ψηφίσουν υπέρ της προτεινόμενης από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελλάκτωρ αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 120,5 εκατ. ευρώ, προτείνει σε σχετική έκθεσή της η εταιρεία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών, ISS, η οποία αξιολογεί τον τρόπο με τον οποίο εισηγμένες διοικούνται και ελέγχονται.

Αντίθετα συστήνει στους επενδυτές να καταψηφίσουν τα θέματα που έχει προτείνει η Greenhill (των εφοπλιστών Μπάκου και Καϋμενάκη) καθώς, όπως αναφέρει, «συνοδεύονται από παντελή έλλειψη πληροφόρησης και στερούνται επιχειρηματολογίας».

Η θετική σύσταση για την προτεινόμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ήταν αποτέλεσμα αξιολόγησης της πρότασης του ΔΣ της Ελλάκτωρ λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία του πληροφοριακού υλικού που δόθηκε από τη διοίκηση και τις απαντήσεις που δόθηκαν κατά την πρόσφατη τηλεδιάσκεψη.

Σύμφωνα με την ISS στόχος της διοίκησης του κατασκευαστικού ομίλου είναι η  αντιμετώπιση των προβλημάτων ρευστότητας της Άκτωρ αλλά και η αποκατάσταση των σχέσεων με τους προμηθευτές της.

Οι αναλυτές εστιάζουν στις ανάγκες χρηματοδότησης του ζημιογόνου κατασκευαστικού βραχίονα της Ελλάκτωρ σημειώνοντας ότι τα έσοδα του κλάδου κατασκευής έχουν παρουσιάσει σημαντική μείωση.

Επίσης, αναφέρονται στη διάθεση των κεφαλαίων (100 εκατ. για τη συμμετοχή της Ελλάκτωρ στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Άκτωρ 20,5 εκατ. για τη χρηματοδότηση επενδύσεων ΑΠΕ) που πρόκειται να αντληθούν και στις προοπτικές του κλάδου των κατασκευών καθώς η εισροή κεφαλαίων μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης μπορεί να ωφελήσει την Άκτωρ και την Άκτωρ Παραχωρήσεις.

Διαβάστε επίσης

Ελλάκτωρ: «Πέντε υποθέσεις κακοδιαχείρισης από τον τέως CEO της ΑΚΤΩΡ, Αλέξανδρο Εξάρχου»

– Παρασκήνιο στην Ελλάκτωρ: «Μου μιλάς, δεν σου μιλάω»

– Ελλάκτωρ: Επιστολή των εφοπλιστών Μπάκου – Καϋμένακη σε Reggeborgh – Μπόμπολα ενόψει της έκτακτης ΓΣ. Τι προτείνουν