Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

ΘΕΣγάλα: Επιχειρεί «restart» με είσοδο στα σούπερ μάρκετ – Η αρχή έγινε με τον Κρητικό 

Το «ταμπού» των σούπερ μάρκετ αποφάσισε να σπάσει ο ΘΕΣγάλα, στο πλαίσιο της προσπάθειας ανασυγκρότησης που επιχειρεί.

Ο συνεταιρισμός που έφερε στην Ελλάδα του αυτόματους πωλητές γάλακτος (τα περίφημα ATM’s γάλακτος) ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε συνεργασία με τα Super Market Κρητικός, προκειμένου τη διάθεση μιας σειράς προϊόντων της σε επιλεγμένα καταστήματα της γνωστής αλυσίδας.

Συγκεκριμένα, η συμφωνία προβλέπει αρχικά την διάθεση των προϊόντων ΘΕΣ γάλα, όπως το ολόφρεσκο ποιοτικό γάλα (πλήρες και ελαφρύ), το ρυζόγαλο και οι κρέμες του, ενώ σταδιακά η γκάμα θα εμπλουτίζεται με νέα προϊόντα. 

Στον ΘΕΣγάλα εκτιμούν ότι η συνεργασία αυτή θα δώσει μια νέα δυναμική, προσφέροντας τη δυνατότητα σε ακόμα περισσότερους καταναλωτές να γνωρίσουν το γάλα και τα προϊόντα του Συνεταιρισμού.

Η εν λόγω συνεργασία, σύμφωνα πάντα με τον ΘΕΣγάλα, θα συντελέσει επίσης στο να ανταποκριθεί ο Συνεταιρισμός, με ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα, στην αυξημένη ζήτηση των προϊόντων του, διευρύνοντας παράλληλα το δίκτυο πώλησης τους.

Να σημειωθεί ότι η τιμή πώλησης του φρέσκου γάλακτος στα σούπερ μάρκετ καθορίστηκε στο 1,50 ευρώ. 

Ήδη ο Συνεταιρισμός, πέρα από τους Αυτόματους Πωλητές και τα ΘΕΣγάλα συν καταστήματά του, διαθέτει το φρέσκο γάλα και τα προϊόντα του και σε μικρά σημεία λιανικής πώλησης στην εγχώρια αγορά. 

Πηγές της εταιρείας αναφέρουν ότι βρίσκονται σε συνομιλίες και με άλλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ για την επίτευξη συμφωνίας. 

Ο συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα αντιμετώπισε το προηγούμενο διάστημα σοβαρά οικονομικά προβλήματα, τα οποία σκοπεύει να θεραπεύσει μετά την υπαγωγή του στις ευνοϊκές διατάξεις του άρθρου 106.

Η υπαγωγή εγκρίθηκε από το αρμόδιο δικαστήριο στις 3 Δεκεμβρίου και μαζί ενεργοποιήθηκε το πλάνο εξυγίανσης, το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει το γενναίο «κούρεμα» των υποχρεώσεων και ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής των υπόλοιπων χρεών.

Ο συνεταιρισμός διαθέτει δίκτυο 64 καταστημάτων, το οποίο λειτουργεί υπό καθεστώς franchise ενώ ο τζίρος της πέρυσι εκτιμάται πως έκλεισε στα επίπεδα των 17 με 18 εκατ. ευρώ.