Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Θερμοκήπια Θράκης: Τέσσερις κορυφαίες διακρίσεις στα διεθνή βραβεία Superior Taste Awards για τα προϊόντα «Κήπος της Ξάνθης»

Θερμοκήπια Θράκης

Η Θερμοκήπια Θράκης Α.Ε., η οποία αξιοποιεί τα γεωθερμικά πεδία του Νέου Ερασμίου στην Ξάνθη, προσφέροντας φρέσκα υδροπονικά λαχανικά με σχεδόν μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα, απέσπασε τετραπλή διάκριση στον διεθνή καταξιωμένο θεσμό των Superior Taste Awards για τα οπωροκηπευτικά προϊόντα της που διατίθενται στην αγορά υπό το εμπορικό σήμα «Ο Κήπος της Ξάνθης».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η αριστεία στη γεύση των αγνών λαχανικών που καλλιεργούνται στα πιο «πράσινα» θερμοκήπια της χώρας μας επιβεβαιώθηκε από τους κορυφαίους ειδικούς της γαστρονομίας του International Taste Institute (iTQi) με την πιστοποίηση «Superior Taste Award», ίσως της πιο διάσημης πιστοποίησης γεύσης παγκοσμίως.

Ειδικότερα, για την αξιολόγηση ακολουθείται αυστηρή διαδικασία γευσιγνωσίας, που υποστηρίζεται από μια αντικειμενική μεθοδολογία, η οποία βασίζεται σε 5 Διεθνή Κριτήρια της Ηδονικής Αισθητηριακής Ανάλυσης, συμπεριλαμβανομένων της όψης, των αρωμάτων, της γεύσης και της υφής, καθώς και της τελικής αίσθησης στο στόμα.

Τα προϊόντα «Κήπος της Ξάνθης» της Θερμοκήπια Θράκης Α.Ε. συγκέντρωσαν στις οργανοληπτικές αξιολογήσεις του International Taste Institute (iTQi) συνολική βαθμολογία άνω του 80% και 90%, λαμβάνοντας τις ανώτερες διακρίσεις των Superior Taste Award και συγκεκριμένα:

«Eίμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι καθώς με τα συγκεκριμένα βραβεία επιβεβαιώνονται η διαχρονική μας προσπάθεια και οι επενδύσεις σε ένα ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ορθών Αγροτικών Πρακτικών αλλά και οι πιστοποιημένες διαδικασίες παραγωγής από τους γνωστότερους φορείς.

Οι ποικιλίες μας, όπως και η παραγωγή μας, είναι διεθνώς αναγνωρισμένες για την ποιότητά τους και το χαμηλό ενεργειακό τους αποτύπωμα. Θα συνεχίζουμε να επενδύουμε στη δυναμική των Θερμοκηπίων και στην τεχνογνωσία των ανθρώπων μας.

Με το νέο επενδυτικό μας πλάνο που στοχεύει στη διεύρυνση και ενίσχυση της παραγωγής, καθώς και στην περαιτέρω επέκταση των εγκαταστάσεών μας που σήμερα είναι συνολικής έκτασης 185 στρεμμάτων, επιδιώκουμε τα προϊόντα μας να είναι πάντα υψίστης ποιότητας και να προσφέρονται σε ακόμη περισσότερους καταναλωτές καλύπτοντας τις ανάγκες τους μέσα από μια ολιστική προσέγγιση που ξεκινάει από το αγρόκτημα και καταλήγει στο πιάτο τους».

Aξίζει να επισημάνουμε ότι τα «Θερμοκήπια Θράκης» απέσπασαν τον τίτλο του «Green Company of the Year 2023», καθώς και 6 ακόμη σημαντικές διακρίσεις σε επιμέρους τομείς και κατηγορίες, επιβεβαιώνοντας στην πράξη το όραμα της εταιρείας για συστηματική επιχειρηματική δραστηριότητα στον πρωτογενή τομέα με στόχο τη βέλτιστη παραγωγή, με το ελάχιστο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Σημειώνεται ότι τα προϊόντα Κήπος της Ξάνθης είναι διαθέσιμα σε όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ, είτε επώνυμα, είτε σε συσκευασία ιδιωτικής ετικέτας από την Ξάνθη, τα οποία διατίθενται μέσα από ένα πανελλαδικό δίκτυο συνεργαζόμενων αλυσίδων σούπερ μάρκετ.