Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Θεόδωρος Θεοδωρίδης: Το who is who του νέου γενικού γραμματέα της UEFA

Αρτέμης Θεοδωρίδης

Αρτέμης Θεοδωρίδης, DeputyCEO της Alpha Bank

Με κάθε επισημότητα ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης ανέλαβε, σήμερα, τα νέα του καθήκοντα ως γενικός γραμματέας της UEFA. Ο Έλληνας παράγοντας ήταν διευθυντής του τμήματος των εθνικών ομοσπονδιών και αναπληρωτής γενικός γραμματέας της UEFA και τώρα παίρνει τη θέση, την οποία κατείχε μέχρι την εκλογή του στην προεδρία της FIFA ο Τζιάνο Ινφαντίνο.

Πιο συγκεκριμένα, ο γιος του Σάββα Θεοδωρίδη εργάζεται στην UEFA από το 2008 και, πλέον, θα κατέχει τη δεύτερη πιο σημαντική θέση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας. Το 50χρονο στέλεχος της UEFA έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να εξελιχθεί σε σημαντικό «παίκτη» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, κρατώντας ωστόσο αποστάσεις από το ίδιο το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Σάββας Θεοδωρίδης

Όπως λένε όσοι τον γνωρίζουν, δεν θέλει να έχει καμία σχέση με τα στερεότυπα των παραγόντων που κινούνται πέριξ του ελληνικού ποδοσφαίρου, κρατώντας το όνομά του… καθαρό από οποιαδήποτε ταύτιση με το άθλημα στη χώρα μας. Για το λόγο αυτό, άλλωστε, είχε αρνηθεί επανειλημμένα να εμπλακεί στα διοικητικά της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (ΕΠΟ), παρά τις κατά καιρούς πιέσεις που είχε δεχτεί.

Ο κ. Θεοδωρίδης είναι έμμισθο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, με σχεδόν καθημερινή παρουσία στο γραφείο του στη Νιόν. Κύρια ασχολία του είναι το λεγόμενο «διπλωματικό μπλοκ» της UEFA, πράγμα που σημαίνει ότι έχει στην ευθύνη του τις σχέσεις της Ομοσπονδίας με τις χώρες-μέλη της και τις αντίστοιχες δικές τους ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες.

Κατά πληροφορίες, δε, αλλά και σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα, είχε αναπτύξει εξαιρετικές σχέσεις με τον έκπτωτο, σήμερα, πρόεδρο της Ομοσπονδίας και παλαίμαχο άσο της Γιουβέντους και της Εθνικής Γαλλίας, Μισέλ Πλατινί.

Θεόδωρος Θεοδωρίδης και Michel Platini

Παρά το γεγονός πως αισθάνεται Ολυμπιακός, λόγω οικογενειακού περιβάλλοντος, ο κ. Θεοδωρίδης ξεχώριζε παλαιότερα ως αγαπημένο του άσο του ελληνικού ποδοσφαίρου, τον «πράσινο» Άγγελο Μπασινά.

Αξίζει να σημειωθεί, ακόμη, ότι, όταν ο κ. Θεοδωρίδης αναλάμβανε, το 2010, καθήκοντα αναπληρωτή γενικού γραμματέα της UEFA, δεν είχε ενημερώσει κανένα παράγοντα του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά και κανέναν άνθρωπο από τα επίσημα όργανα της ελληνικής πολιτείας. Χαρακτηριστικά, ο τότε πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, είχε ενημερωθεί σχετικά από sms που του είχε στείλει ο… Τζιάνι Ινφαντίνο!

Σε κάθε περίπτωση, το θετικό για το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ότι διατηρεί έναν τόσο σημαντικό παράγοντα σε ένα τόσο υψηλό πόστο στον ποδοσφαιρικό «χάρτη» της Ευρώπης.