• Business

    Θεοδωρόπουλος (ΣΕΒ): Τα δίδυμα ελλείμματα απειλούν την οικονομία, κίνητρα για μεγάλες επενδύσεις

    Σπ. Θεοδωρόπουλος

    Σπ. Θεοδωρόπουλος, πρόεδρος ΣΕΒ (Πηγή: sev.org.gr)


    Φορολογικά κίνητρα για τις μεγάλες επενδύσεις και όχι μόνο για τις μικρές, που σημαίνει αλλαγή του αναπτυξιακού, έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Σπ. Θεοδωρόπουλος πριν από λίγο μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο της Ένωσης Θεσμικών που διοργανώνεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

    Σύμφωνα με τον επιχειρηματία, θα πρέπει να ενισχύονται ιδιαίτερα οι επενδύσεις με μεγάλο αναπτυξιακό πολλαπλασιαστή, μέσα από φορολογικά κίνητρα και όχι με «χρήματα στο χέρι».

    Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι η θέσπιση φορολογικών κινήτρων θα πρέπει να εγγραφεί στο δημόσιο χρέος, όταν όμως στο δημόσιο χρέος δεν εγγράφονται όλα τα μεγάλα οφέλη που θα προκύψουν από τέτοιου είδους επενδύσεις.

    Υπενθύμισε ότι η κρίση της προηγούμενης δεκαετίας δεν προήλθε μόνο από το δημοσιονομικό μέτωπο αλλά και από το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, το οποίο συνεχίζει να προκαλεί ανησυχίες. υπενθύμισε ότι η χώρα μπήκε στην κρίση το από δίδυμα ελλείμματα, «κάτι που συνεχίζει να μας ταλανίζει».

    Ο ίδιος απέρριψε δε, το σχέδιο Ντράγκι για την ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής οικονομίας που υποτίθεται θα συμπαρασύρει και την ελληνική.

    Η υλοποίηση των προτάσεων Ντράγκι είναι ανέφικτη, όπως είπε, καθώς ζητείται από τις πλούσιες χώρες να δανειστούν προκειμένου να επενδύσουν όλοι, πράγμα που πολύ δύσκολα θα προχωρήσει.

    Διαβάστε επίσης: 

    Επίσκεψη αντιπροσωπείας του Δήμου Πειραιά στο Καζακστάν για την ενίσχυση συνεργασίας με την πόλη Ακτάου

    ΖeniΘ: Γιορτάζει την Εθνική Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών

    Alter Ego Media: Εντυπωσιακές επιδόσεις για το 2023 – Σημαντική αύξηση εσόδων και κερδών



    ΣΧΟΛΙΑ