Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Θεοδωρικάκος – Σαράντη: Η πρόεδρος του ΣΒΕ, ζήτησε απλοποίηση των διαδικασιών για τις εκταμιεύσεις των επενδυτικών προγραμμάτων

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση

Η Πρόεδρος του ΣΒΕ, Λουκία Σαράντη είχε χθες συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης, Τάκη Θεοδωρικάκο κατά την οποία συζήτησαν εκτενώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η ελληνική βιομηχανία, αλλά και τον ρόλο της στο νέο παραγωγικό μοντέλο.

Στο επίκεντρο τέθηκαν τα προβλήματα που απασχολούν τις βιομηχανικές επιχειρήσεις, όπως οι μεγάλες αυξήσεις στο κόστος ενέργειας, οι δυσκολίες στην εξεύρεση προσωπικού και η μεγάλη ανάγκη για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Πρόεδρος του ΣΒΕ, κα Λουκία Σαράντη, αναφέρθηκε στην λήψη συγκεκριμένων μέτρων βιομηχανικής πολιτικής και στην άρση των αγκυλώσεων που παρατηρούνται στις διαδικασίες και τις εκταμιεύσεις των επενδυτικών προγραμμάτων και του αναπτυξιακού νόμου.

Ο Υπουργός Aνάπτυξης, κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, τόνισε ότι βασική προτεραιότητα του Υπουργείου Ανάπτυξης είναι η συμβολή του σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο της χώρας, με βασική προτεραιότητα την βιομηχανική ανασυγκρότηση και την ενίσχυση του ρόλου της βιομηχανίας στην ελληνική οικονομία.

Η Πρόεδρος του ΣΒΕ, κα Λουκία Σαράντη, επεσήμανε ότι «η βιομηχανία είναι ο κατεξοχήν κλάδος που επενδύει περισσότερο και παράγει πλούτο για τον τόπο μας. Δημιουργεί το 9% του ΑΕΠ, συμβάλλει στο 72% της αξίας των εξαγωγών αγαθών, προσφέρει σχεδόν 1 στις 4 θέσεις εργασίας του ιδιωτικού τομέα, ενώ κάθε μία θέση απασχόλησης στη βιομηχανία δημιουργεί περίπου 2 θέσεις στους τομείς εφοδιαστικής αλυσίδας και παροχής υπηρεσιών».

«Στο νέο παραγωγικό μοντέλο μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει έναν εξέχοντα ρόλο. Θα πρέπει όμως να θωρακιστεί και να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει, ώστε να μπορέσει να συνεχίσει να στηρίζει έμπρακτα την οικονομία και την κοινωνία μας», πρόσθεσε η κα Σαράντη.

Διαβάστε επίσης:

Νέο χτύπημα στην αγορά: Κατέθεσε αίτηση πτώχευσης η Fieratex

Ακρίβεια: Πού συμφωνούν και πού διαφωνούν Θεοδωρικάκος, βιομήχανοι και σούπερ μάρκετ – mononewsTV

Πράσινα τιμολόγια Αυγούστου: Από την Ελίν το φθηνότερο – Οι τιμές όλων των προμηθευτών