Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Tesla: To μεγάλο comeback της μετοχής εκτόξευσε την περιουσία του Μασκ κατά $26 δισ. εν μία νυκτί!

Έλον Μασκ

Έλον Μασκ, CEO Tesla

Πλουσιότερος κατά 26 δισ. δολάρια μέσα σε μια νύχτα έγινε ο Έλον Μασκ, μετά από το χθεσινό ράλι που κατέγραψε η μετοχή της Tesla.

Σύμφωνα με το CNBC, η περιουσία του Μασκ ανέρχεται τώρα στα περίπου 269 δισ. δολάρια, 50 δισ. δολ. περισσότερα σε σχέση με τον Λάρι Ελισον, πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Tesla, και μεγαλύτερου μετόχου της Oracle.

Η εκτόξευση της μετοχής της Tesla την Πέμπτη κατά 22% στα 260,48 δολάρια έγινε μετά από την ανακοίνωση των καλύτερων του αναμενόμενου αποτελεσμάτων, ήτοι κέρδη ανά μετοχή ύψους 72 σεντς.

Σημειώνεται ότι η μετοχή κατέγραψε τη δεύτερη μεγαλύτερη άνοδο από την είσοδο της στο χρηματιστήριο το 2010.

Επίσης οι επενδυτές επηρεάστηκαν και από τις προβλέψεις του Μασκ σε τηλεδιάσκεψη με αναλυτές, σύμφωνα με τις οποίες η ανάπτυξη στις ταξινομήσεις αυτοκινήτων θα φτάσει στο 20%-30% το επόμενο έτος.

Ο Μασκ ελέγχει περίπου το 13% των μετοχών της Tesla, συμμετοχή από την οποία προέρχεται και το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του, παρόλο που κατέχει μεγάλο ποσοστό στην SpaceX, η οποία αποτιμάται σε πάνω από 200 δισ. δολ.

Ταυτόχρονα, ελέγχει το Χ (πρώην Twitter), καθώς και την startup τεχνητής νοημοσύνης xAI.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η περιουσία του Μασκ θα μπορούσε να αυξηθεί ακόμη περισσότερο, ανάλογα με την απόφαση που θα εκδοθεί σε σχέση με μια αγωγή που έχουν υποβάλει μέτοχοι της Tesla για το πακέτο αποδοχών του το 2018.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από δυο εβδομάδες, η Tesla παρουσίασε την ιδέα του Cybercab.

Διαβάστε επίσης: 

Elon Musk: Παρουσίασε το Cybercab της Tesla – Το νέο ρομποταξί κόστους κάτω των 30.000 δολαρίων

Tesla: Στα 25,18 δισ. τα έσοδα στο τρίτο τρίμηνο, ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα κέρδη

Η Tesla αποκαλύπτει το ρετρό – φουτουριστικό Robovan