Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Tesla: Στα 25,18 δισ. τα έσοδα στο τρίτο τρίμηνο, ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα κέρδη

Έλον Μασκ

Έλον Μασκ, CEO Tesla

Καλύτερα των αναμενόμενων ήταν τα κέρδη που παρουσίασε η Tesla για το τρίτο τρίμηνο του έτους, παρόλο που τα έσοδά της ήταν πολύ χαμηλότερα από τις προσδοκίες των αναλυτών.

Ειδικότερα, η Tesla ανακοίνωσε κέρδη 72 σεντς ανά μετοχή, έναντι εκτίμησης των αναλυτών σε έρευνα της LSEG για 58 σεντς ανά μετοχή. Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν σε περίπου 2,17 δισεκατομμύρια δολάρια, ή 62 σεντς ανά μετοχή, από 1,85 δισεκατομμύρια δολάρια ή 53 σεντς, ένα χρόνο πριν.

Την ίδια ώρα, τα έσοδά της αυξήθηκαν κατά 8% στο τρίμηνο, στα 25,18 δισ. δολάρια από 23,35 δισ. έναν χρόνο νωρίτερα. Οι αναλυτές σε έρευνα του LSEG, ωστόσο, ανέμεναν έσοδα  25,37 δισ. δολάρια.

Τα περιθώρια κέρδους της Tesla ενισχύθηκαν κατά 739 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα από ρυθμιστικές πιστώσεις για την αυτοκινητοβιομηχανία κατά τη διάρκεια του τριμήνου. Η εταιρεία προσφέρει μια σειρά από εκπτώσεις και κίνητρα για να τονώσει τις πωλήσεις.

Τα έσοδα από την αυτοκινητοβιομηχανία αυξήθηκαν κατά 2% στα 20 δισεκατομμύρια δολάρια, από 19,63 δισεκατομμύρια δολάρια την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

Τα έσοδα από την παραγωγή και την αποθήκευση ενέργειας αυξήθηκαν κατά 52% στα 2,38 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τα έσοδα στην κατηγορία «υπηρεσίες και άλλα έσοδα» αυξήθηκαν κατά 29% στα 2,79 δισεκατομμύρια δολάρια.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Tesla ανέφερε παραδόσεις οχημάτων για το τρίτο τρίμηνο 462.890.  Η εταιρεία είπε επίσης ότι είχε παραγάγει 469.796 ηλεκτρικά οχήματα την περίοδο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε επίσης

Tesla: Στα 25,18 δισ. τα έσοδα στο τρίτο τρίμηνο, ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα κέρδη

Ανάμεσα σε δύο κόσμους – Ο Νίκος Χατζηκυριάκος – Γκίκας σε Δύση και Ανατολή

Wall Street: Βαριές απώλειες έφερε η εκτίναξη των αποδόσεων του 10ετούς ομολόγου σε υψηλά 3 μηνών