Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Tesla: Πτώση 45% στα καθαρά κέρδη στο δεύτερο τρίμηνο, καθώς μειώθηκαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων

Elon Musk, επικεφαλής Tesla

Elon Musk, επικεφαλής Tesla

Χαμηλότερα του αναμενόμενου κέρδη ανακοίνωσε η Tesla για το δεύτερο τρίμηνο του 2024, καθώς οι πωλήσεις αυτοκινήτων μειώθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη περίοδο.

Ειδικότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε αύξηση εσόδων κατά  2%, στα 25,50 δισ. δολάρια από 24,93 δισεκατομμύρια δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα, την ώρα που οι αναλυτές σε δημοσκόπηση της LSEG ανέμεναν έσοδαο 24,77 δισ. δολάρια.

Ωστόσο, οι πωλήσεις αυτοκινήτων μειώθηκαν κατά 7% στα 19,9 δισεκατομμύρια δολάρια από 21,27 δισεκατομμύρια δολάρια το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

H εταιρεία ανέφερε καλύτερες από τις αναμενόμενες παραδόσεις για το δεύτερο τρίμηνο νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Ωστόσο, οι παραδόσεις ήταν ακόμη μειωμένες σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα για δεύτερη συνεχόμενη περίοδο.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 52 σεντ ανά μετοχή, έναντι 62 σεντ που ανέμεναν οι αναλυτές.

Τα καθαρά κέρδη της Tesla μειώθηκαν κατά 45% στα 1,48 δισ. δολάρια, ή 42 σεντς ανά μετοχή, το δεύτερο τρίμηνο, από 2,7 δισ. δολάρια ή 78 σεντς ανά μετοχή, ένα χρόνο νωρίτερα.

Τα έσοδα στην επιχείρηση παραγωγής και αποθήκευσης ενέργειας της Tesla, η οποία πουλά και εγκαθιστά μεγάλες εφεδρικές μπαταρίες για οικιακή, εμπορική και κοινή χρήση, σχεδόν διπλασιάστηκαν από το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους σε κάτι περισσότερο από 3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Διαβάστε επίσης

Έλον Μασκ: Ανθρωποειδή ρομπότ Optimus θα εργάζονται στην Tesla το 2025 – Καθυστερεί η πώληση

Elon Musk: Μέσα στο 2024 θα ολοκληρωθεί ο νέος σχεδιασμός για το ανθρωποειδές ρομπότ της Tesla, Optimus

Alphabet: Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών – Για πρώτη φορά πάνω από 10 δισ. τα έσοδα από το Cloud