• Business

    Tesla: Παρουσιάζει το νέο της Robotaxi

    • NewsRoom
    Έλον Μασκ

    Έλον Μασκ


    Η στιγμή της παρουσίαση του Tesla Robotaxi, του αυτόνομου αυτοκινήτου που εμπνεύστηκε ο Έλον Μασκ, έχει φτάσει και είναι προγραμματισμένη για τις 05:00 τα ξημερώματα Παρασκευής, ώρα Ελλάδος.

    Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στα στούντιο της Warner Bros στο Hollywood και αναμένονται δηλώσεις και υποσχέσεις για το μέλλον από τον Μασκ.

    Οι αναλυτές περιμένουν ένα ή δύο μοντέλα με προσιτή τιμή με το μεγάλο ερώτημα να είναι αν μιλάμε για κάτι εντελώς καινούργιο ή κάποια τροποποιημένη παραλλαγή των Tesla Model 3 και Tesla Model Y.

    Όταν ο Μασκ έθεσε για πρώτη φορά την ιδέα του Robotaxi το μακρινό 2019, το αρχικό σχέδιο προέβλεπε ότι ορισμένα οχήματα της Tesla θα λειτουργήσουν ως αυτόνομα Robotaxi μέσω ενημερώσεων λογισμικού, ξεκλειδώνοντας δυνητικά μια ευκαιρία για τους ιδιοκτήτες να κερδίζουν χρήματα από τα αυτοκίνητά τους όταν δεν τα οδηγούν.

    Αυτό το σχέδιο, το οποίο θα είχε ως αποτέλεσμα εκατομμύρια Robotaxi στους δρόμους μέχρι το 2020, δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Εκείνη την εποχή, ο Μασκ είχε δηλώσει πως σε μέρη όπου δεν υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι για να μοιραστούν τα αυτοκίνητά τους, η Tesla θα παρείχε έναν ειδικό στόλο Robotaxi .

    Ο αναλυτής της Wall Street, Gene Munster, περιμένει σύμφωνα με άρθρο του, ένα αυτόνομο van χωρητικότητας μέχρι δέκα άτομα, που πιθανώς ονομάζεται Cybervan, ενώ ο Μασκ αναφέρεται στο robotaxi ως Cybercab αφήνοντας να εννοηθεί πως μοιάζει στο Cybertruck.

    Η παρουσίαση του Robotaxi γίνεται καθώς η εταιρεία δείχνει να εγκαταλείπει τα σχέδια για ένα ηλεκτρικό όχημα (EV) επόμενης γενιάς αξίας 25.000 δολαρίων που είχε υποσχεθεί ο Μασκ. Λίγες εβδομάδες αφότου ο Μασκ είχε ανακοινώσει την εκδήλωση για το Robotaxi, μείωσε κατά 10% το εργατικό δυναμικό της Tesla και δήλωσε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία προχωρά «με νύχια και με δόντια για την αυτονομία».

    Στο X έχουν αρχίσει οι διαρροές, καθώς σε πρόσφατες αναρτήσεις φαίνεται πως γίνονται δοκιμές για ένα εντυπωσιακό show με drones.

     

    Την φαντασμαγορική παρουσίαση μπορείτε να παρακολουθήσετε Live στο site της Tesla εδώ.

    Διαβάστε επίσης:

    Αλβανία: Drones-καμικάζι έδωσε ως δώρα ο Ερντογάν στα Τίρανα

    Advanced Telecoms & IoT Summit: To σημείο συνάντησης για τον κλάδο των επικοινωνιών

    Αγαπηδάκη: «Μην αμελήσεις την ψηφιακή μαστογραφία»



    ΣΧΟΛΙΑ