Η Tesla μειώνει ξανά τις τιμές για όλα τα οχήματά της στις ΗΠΑ, αφού οι αλλαγές στις τιμές καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου απέδωσαν σταδιακά κέρδη.
Η εταιρεία έκανε έκπτωση σε κάθε έκδοση των ηλεκτρικών της οχημάτων Model 3 και Y μεγαλύτερου όγκου κατά τουλάχιστον 1.000 δολάρια, και στις εκδόσεις των ακριβότερων οχημάτων Model S και X κατά 5.000 δολάρια. Παρουσίασε επίσης μια νέα βασική έκδοση του Model Y που ξεκινά από 49.990 δολάρια.
Αυτή είναι η δεύτερη ευρεία μείωση για την Tesla φέτος, μετά από περικοπές στη σειρά προϊόντων στα μέσα Ιανουαρίου.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος Ίλον Μασκ δήλωσε ότι είναι πρόθυμος να θυσιάσει την κερδοφορία της Tesla για να συνεχίσει να αναπτύσσεται ενόψει της αύξησης των επιτοκίων και μιας πιθανής ύφεσης . Η εταιρεία βρίσκεται στη σπάνια θέση μεταξύ των κατασκευαστών EV που έχει μεγάλα περιθώρια κέρδους για να συνεργαστεί, καθώς κατεστημένοι φορείς, όπως η Ford Motor Co. και νεότεροι νεοεισερχόμενοι, όπως η Rivian Automotive Inc. και η Lucid Group Inc. αγωνίζονται να βγάλουν χρήματα σε χαμηλότερους όγκους.
Μετά τις πρώτες μειώσεις τιμών της Tesla σε ολόκληρη τη σειρά στις αρχές του τρέχοντος έτους, ο Μασκ ανέφερε τον περασμένο Ιανουάριο πως οι παραγγελίες εκτελούνταν με σχεδόν διπλάσιο ρυθμό παραγωγής. Αλλά η εταιρεία δεν μπόρεσε να διατηρήσει αυτή τη δυναμική προσφοράς-ζήτησης: Οι παραδόσεις αυξήθηκαν περίπου 4% από το τέταρτο τρίμηνο και η Tesla παρήγαγε σχεδόν 18.000 περισσότερα αυτοκίνητα από όσα παρέδωσε στους πελάτες.
Παρά τον δεύτερο γύρο εκπτώσεων στα Model S και X στις αρχές Μαρτίου, η Tesla παρέδωσε μόλις 10.695 από αυτά τα οχήματα το τρίμηνο, το χαμηλότερο από το τρίτο τρίμηνο του 2021.
Μετά τις τελευταίες αλλαγές, η Tesla έχει πλέον μειώσει την τιμή καθενός από αυτά τα οχήματα κατά τουλάχιστον 20.000 δολάρια και έως και 34.000 δολάρια από την αρχή του έτους.
Η εταιρεία με έδρα το Όστιν του Τέξας θα αναφέρει τα κέρδη της στις 19 Απριλίου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μάρος Σέφκοβιτς: Άκαρπες οι συναντήσεις στην Ουάσιγκτον για τους δασμούς
- Βορίδης: «Όποιος είναι παράνομα στη χώρα πρέπει να φύγει, διαφορετικά θα υπάρχει αποστέρηση της ελευθερίας»
- AS Company: Με ιστορικό ρεκόρ οι πωλήσεις το 2024 – Πρόταση για μέρισμα 0,17 ευρώ/μετοχή
- Ξεκίνησε η δίκη της Meta: Επί τρεις ώρες κατέθεσε ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.
Διαβάζονται Τώρα
Αποκλειστική συνέντευξη Τζέφρι Πάιατ: Μεγάλη ευκαιρία το ενδιαφέρον Chevron, Exxon – Τι λέει για την Τουρκία και τη διασύνδεση Ελλάδας με Κύπρο
