Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Tesla: Γιατί ανακαλεί 9.000 οχήματα Model X

Έλον Μασκ

Έλον Μασκ, CEO Tesla

Η Tesla ανακαλεί 9.136 σπορ οχήματα Model X, καθώς υπάρχει κίνδυνος να αποκολληθεί ένα κομμάτι της οροφής τους, αυξάνοντας τον κίνδυνο ατυχήματος, σύμφωνα με ανακοίνωση της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας των ΗΠΑ (NHTSA).

Καθώς η επένδυση στο όχημα στερείται primer, το εξάρτημα θα μπορούσε να διαχωριστεί από το όχημα με την πάροδο του χρόνου, δημιουργώντας προβλήματα στον δρόμο και αυξάνοντας τον κίνδυνο σύγκρουσης, ανέφερε η έκθεση της NHTSA.

Η συγκεκριμένη ενέργεια είναι σπάνια για την αυτοκινητοβιομηχανία με έδρα το Ώστιν του Τέξας, η οποία συνήθως διορθώνει προβλήματα στα οχήματά της μέσω ενημερώσεων λογισμικού “over-the-air”.

Ωστόσο, η ανακοίνωση αναφέρει ότι η Tesla θα τεστάρει την πρόσφυση της επένδυσης στην οροφή και θα επανατοποθετήσει τα μέρη της, άνευ κόστους για τους ιδιοκτήτες των οχημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι η Tesla έχει ανακαλέσει σχεδόν 2,6 εκατομμύρια οχήματα λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια τους πρώτους έξι μήνες του έτους, σύμφωνα με την εταιρεία Bizzycar.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Tesla φαίνεται ότι έχει αναβάλλει την προγραμματισμένη αποκάλυψη του νέου της project, Robotaxi, για τον Οκτώβριο, προκειμένου να δώσει περισσότερο χρόνο στις ομάδες που εργάζονται σε αυτό να κατασκευάσουν επιπλέον πρωτότυπα.

Η καθυστέρηση περίπου δύο μηνών έχει κοινοποιηθεί εσωτερικά, ανέφεραν  πηγές του Bloomberg τον περασμένο μήνα, ενώ η ομάδα σχεδιασμού κλήθηκε να επεξεργαστεί ξανά ορισμένα στοιχεία του οχήματος.

Διαβάστε επίσης: 

Tesla: Η ΕE μειώνει σημαντικά τους δασμούς στα οχήματα της εταιρείας που φτάνουν από Κίνα – Στο 36,3% για άλλες εταιρείες

Rossmann: Λήγει τη συνεργασία της με την Tesla λόγω πολιτικής διαφωνίας με τον Έλον Μασκ

Τεχνητή νοημοσύνη: Mega deal OpenAI με Vogue – Τι προβλέπει