Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Tesla: «Φρένο» στις αγγελίες θέσεων εργασίας

Ο Elon Musk, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Tesla, ποζάρει σε ένα μοντέλο της εταιρείας

Ο Elon Musk, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Tesla, ποζάρει σε ένα μοντέλο της εταιρείας

«Φρένο» στις αγγελίες θέσεων εργασίας βάζει η Tesla τις τελευταίες εβδομάδες, καταδεικνύοντας τις προσπάθειες της κατασκευάστριας ηλεκτρικών αυτοκινήτων να ελέγξει τα κόστη, εν μέσω ενός “πολέμου τιμών”.

Οι καθημερινές αλλαγές στον ιστότοπο καριέρας της Tesla στις ΗΠΑ, που παρακολουθούνται από το Reuters, δείχνουν ότι ο αριθμός των αγγελιών εργασίας μειώθηκε κατά περίπου 4% από τις 15 Μαΐου, όταν ο ‘Ελον Μασκ είπε στα στελέχη να του στέλνουν μια λίστα με αιτήματα προσλήψεων σε εβδομαδιαία βάση, προειδοποιώντας τους να «σκέφτονται προσεκτικά».

Η τελευταία φορά που οι αγγελίες εργασίας της Tesla μειώθηκαν κατ’ αυτόν τον τρόπο, ήταν τον Νοέμβριο, ενώ η πτώση επιταχύνθηκε τους επόμενους τρεις μήνες, ειδικά από την ώρα που ο Μασκ προειδοποίησε τον Ιανουάριο ότι ανέμενε «αρκετά δύσκολες στιγμές».

Σημειώνεται ότι οι αγγελίες εργασίας αποτυπώνουν τις τάσεις εντός της εταιρείας, αλλά δεν δίνουν λεπτομέρειες σχετικά με τους απόλυτους αριθμούς νέων προσλήψεων ή απολύσεων.

Επίσης, ο Μασκ είχε ζητήσει τη διακοπή των προσλήψεων τον Ιούνιο του 2022. Και εκείνη την εποχή, οι αγγελίες στον ιστότοπο της Tesla στις ΗΠΑ μειώθηκαν απότομα για τους επόμενους δύο μήνες, πριν από την ανάκαμψη στα τέλη του 2022.

“Δίψα” για εργατικό δυναμικό

Σπεύδοντας να εδραιώσει τη θέση της ως η κορυφαία παγκόσμια κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων, η Tesla έχει προσελκύσει φανατικά νέους εργαζομένους τα τελευταία χρόνια, ακόμη και όταν οι αντίπαλοι περιέκοπαν θέσεις εργασίας.

Ωστόσο, ο Μασκ ήταν μεταξύ των πρώτων CEO’s που προειδοποίησε για ύφεση πριν από ένα χρόνο και με το περιθώριο κέρδους της Tesla υπό πίεση, ο ρυθμός επέκτασης της εταιρείας και η βάση κόστους βρίσκονται υπό έλεγχο.

Η δήλωσή του, «Όχι άλλες προσλήψεις χωρίς την έγκρισή μου» είναι ενδεικτική: Ας είμαστε προσεκτικοί, κάνουμε τα πράγματα με τον σωστό τρόπο. Πιστεύει ότι αυτή η χρονιά θα είναι ακόμα μια δύσκολη χρονιά», δήλωσε ο Ρόμπερτ Λουτς, πρόεδρος της Cabot Wealth Management, η οποία διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων και κατέχει μετοχές της Tesla.

Από τότε, η Tesla έχει προσθέσει σχεδόν 1.400 νέες αγγελίες εργασίας, κυρίως για θέσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε τομείς που κυμαίνονται από το λογισμικό μέχρι τις πωλήσεις και το σέρβις οχημάτων. Αυτό δείχνει ότι η εταιρεία συνεχίζει να προσλαμβάνει, διατηρώντας τις συνολικές αγγελίες θέσεων εργασίας στον ιστότοπό της, αρκετά ψηλά.

Πρόσθεσε 29.000 εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης το 2022, ανεβάζοντας το συνολικό εργατικό δυναμικό της παγκοσμίως σε σχεδόν 128.000. Αυτό ανταγωνίζεται με τους 173.000 της Ford Motor και τους 167.000 της General Motors.

Την ίδια στιγμή, μεταξύ 17 κατηγοριών στους ιστότοπους της Tesla, οι θέσεις Κατασκευής, Μηχανικής & Πληροφορικής και Σέρβις Οχημάτων αντιπροσωπεύουν πάνω από τις μισές αγγελίες εργασίας.

Οι αγγελίες στον τομέα Autopilot & Robotics, ένα βασικό μέρος του οράματος του Μασκ για την Tesla, βρίσκονται στις 94, περίπου στο υψηλότερο επίπεδο από τότε που το Reuters ξεκίνησε να παρακολουθεί τα δεδομένα.

Σημειώνεται ότι η Tesla έγραψε στο Twitter τον Απρίλιο ότι έλαβε 3,6 εκατομμύρια αιτήσεις εργασίας πέρσι.

Πηγή: Reuters 

Διαβάστε επίσης: 

Toyota: Kέρδη 5% για τη μετοχή μετά τα σχέδια για τις μπαταρίες EV νέας γενιάς

B&F Ενδυμάτων: Σύμβαση ομολογιακού 20 εκατ.

ΟΜΥΛΕ για λιμένα Ηρακλείου: Εγκαλεί το ΤΑΙΠΕΔ και ζητά να παρέμβει η υπηρεσιακή κυβέρνηση

──────────────────

Εκλογές 2023

Εκλογές 2023: Όλη η επικαιρότητα στο mononews.gr

Οδηγός – Πού και πώς ψηφίζω στις 25 Ιουνίου

Δείτε live τον χάρτη των αποτελεσμάτων