• Business

    ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Πράσινο φως από την Κομισιόν για εξαγορά από την Masdar

    • NewsRoom
    Γιώργος Περιστέρης, CEO της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και της Τέρνα ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ

    Γιώργος Περιστέρης, CEO της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και της Τέρνα ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ


    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε σήμερα (9.10.2024), σύμφωνα με τον Κανονισμό Συγκεντρώσεων της ΕΕ, την απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου της εταιρείας ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή από την εταιρεία Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Masdar.

    Η συναλλαγή αφορά κυρίως τον τομέα των ΑΠΕ.

    Η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η κοινοποιηθείσα συναλλαγή δεν θα δημιουργήσει ανησυχίες για τον ανταγωνισμό, δεδομένων των περιορισμένων θέσεων των εταιρειών στην αγορά που θα προκύψουν από την προτεινόμενη συναλλαγή.

    Masdar: Βλέπουμε την Tέρνα Ενεργειακή ως εφαλτήριο για επενδύσεις στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη

    Η Σερβία, το σημείο εισόδου της Masdar στα Βαλκάνια, παραμένει η στρατηγική της αγορά, δήλωσε ο χθες διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης και Επενδύσεων Ahmed Al Awadi στο Balkan Green Energy News.

    Η εξαγορά της Τέρνα Ενεργειακή με έδρα την Ελλάδα θα διευκολύνει την ανάπτυξη της Masdar στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη και όχι μόνο, δήλωσε ο αξιωματούχος της εταιρείας.

    Η Masdar έχει θέσει τους στόχους της παγκόσμιας δυναμικότητας για το 2030 στα 100 GW σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ένα εκατομμύριο τόνους πράσινου υδρογόνου ετησίως.

    «Βλέπουμε την Terna Energy ως εφαλτήριο για τις επενδύσεις της Masdar στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη και πέρα ​​από αυτήν», υπογράμμισε ο Al Awadi.

    Διαβάστε επίσης

    ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Σε νέα εποχή στον αστερισμό της Masdar – Τα επόμενα βήματα

    Masdar: Βλέπουμε την Tέρνα Ενεργειακή ως εφαλτήριο για επενδύσεις στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη

    AXIA για ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: H σημασία της συμμετοχής της Latsco στην Αττική Οδό

     



    ΣΧΟΛΙΑ