ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Άδεια Παραγωγής για τρία υπό εξέταση επενδυτικά σχέδια αντλησιοταμίευσης έλαβε η Τέρνα Ενεργειακή, για τα οποία είχαν υποβληθεί προ πολλού αιτήσεις στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, στο πλαίσιο της στρατηγικής επιλογής της επιχείρησης να επενδύσει στην αποθήκευση ενέργειας στη χώρα μας, ειδικά μέσω της συγκεκριμένης τεχνολογίας.
Ειδικότερα, την Παρασκευή η ΡΑΕ ανάρτησε στη Διαύγεια αποφάσεις για άδειες παραγωγής για τρία αντλησιοταμιευτικά που μελετάει η εταιρεία: Ένα 401 μεγαβάτ και ικανότητας άντλησης 372 MW στη Βέροια («ΒΡΟΧΟΝΕΡΑ Ι»), ένα 231,5 ΜW και ικανότητας άντλησης 217,8 MW επίσης στη Βέροια («ΒΡΟΧΟΝΕΡΑ Ι») συν ένα 174,8 ΜW και ικανότητας άντλησης 243,6 MW στη Γορτυνία («ΣΚΑΛΑ – ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΛΑΔΩΝΑΣ»).
Tα δύο πρώτα έργα, για τη λειτουργία τους θα αξιοποιούν τα νερά του υφιστάμενου ταμιευτήρα «Αγία Βαρβάρα» για την αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας με τη μορφή δυναμικής ενέργειας νερού στον άνω ταμιευτήρα στη θέση «ΒΡΟΧΟΝΕΡΑ Ι» και «ΒΡΟΧΟΝΕΡΑ ΙΙ».
Το τρίτο έργο θα αξιοποιεί τα νερά του υφιστάμενου ταμιευτήρα ΥΗΕ Λάδωνας της ΔΕΗ για την αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας, με τη μορφή δυναμικής ενέργειας νερού στους άνω ταμιευτήρες Δεξαμενή Σκάλας και Ταμιευτήρας Αγ. Νικολάου.
Σημειώνεται ότι η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, διαθέτει σε προχωρημένο στάδιο ωρίμανσης δύο έργα αντλησιοταμίευσης: Το ένα στην Αμφιλοχία ισχύος 700 MW και το άλλο στο Αμάρι της Κρήτης (υβριδικό) ισχύος 180 MW.
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Άδωνις, ο «Ρομπέν των ασθενών»: Ασχολείται με τα προβλήματα και τα λύνει – Αρθρο παρέμβαση
- Προμηθευτές: Να πληρώνει ο ΔΕΔΔΗΕ τις παραπάνω απώλειες δικτύου- Στο 18% το 2022, επιπλέον 200 εκ. χαράτσι
- Θετικά υποδέχτηκαν οι Αγορές τον νέο ένοικο του Λευκού Οίκου, αλλά ο πλανήτης αγωνιά
- Οινοποιία Τσάνταλη: Από τα σαλόνια του Κρεμλίνου στην πτώχευση