• Business

    ΤΑΙΠΕΔ: Στην Ιντρακάτ η συντήρηση στο ΟΑΚΑ, τον Σεπτέμβριο ο διεθνής διαγωνισμός, περισσότερα εισπράττει το Δημόσιο ως μέτοχος μειοψηφίας από τα λιμάνια!

    Ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος της Intrakat Αλέξανδρος Εξάρχου

    Ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος της Intrakat Αλέξανδρος Εξάρχου


    Η Ιντρακάτ μέσω της θυγατρικής της Άκτωρ αναλαμβάνει το έργο του «μαζέματος» του Ολυμπιακού Σταδίου της Αθήνας, ξεκινώντας από τα έργα περιμετρικά του ΟΑΚΑ και των εξωτερικών χώρων.

    Χθες στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ, κατά τις πληροφορίες, η Ιντρακάτ του Αλέξανδρου Εξάρχου και των επιχειρηματιών Μπάκου και Καϋμενάκη, αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος για την συντήρηση και ανάπτυξη των δύο εισόδων στο ΟΑΚΑ,  του τοίχους των εθνών και της αγοράς του Ολυμπιακού Συγκροτήματος.

    Το έργο προσεγγίζει τα 5 εκατ. ευρώ και αποτελεί προάγγελο του μεγάλου διεθνή διαγωνισμού για την συντήρηση και παρέμβαση της πολιτείας στο Ολυμπιακό Κέντρο της Αθήνας, μετά την… παρά λίγο κατάρρευση του περίφημου στεγάστρου Καλατράβα.

    Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ολοκληρώθηκε η προμελέτη για το συγκεκριμένο έργο που είχε αναλάβει το Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδος (ΤΕΕ) μαζί με το ΤΑΙΠΕΔ και στις αρχές Σεπτεμβρίου, εκτός απροόπτου, αναμένεται η προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για το έργο, η αξία του οποίου υπολογίζεται σε περισσότερα από 60  εκατ. ευρώ.

    Η ανακαίνιση των νοσοκομείων που είναι το ήδη μεγάλο project που προωθεί το ΤΑΙΠΕΔ έχει συμβασιοποιήθεί σε ποσοστό που αγγίζει το 90%, ενώ σήμερα μπαίνουν οι υπογραφές για την ανακαίνιση των χειρουργείων του νοσοκομείου Νίκαιας στην Δυτική Αττική, έργο προϋπολογισμού 7,250 εκατ. ευρώ.

    Την ίδια ώρα πηγές από το ΤΑΙΠΕΔ αναφέρουν ότι το Δημόσιο εισπράττει τελικά περισσότερα μερίσματα από τα λιμάνια και δη τα εισηγμένα, ΟΛΠ και ΟΛΘ τώρα που κατέχει μειοψηφικά ποσοστά (σ.σ. από 7%) σε σχέση με την περίοδο που είχε την πλειοψηφία τους.

    Συνολικά τα μερίσματα που θα εισπραχθούν φέτος προσεγγίζουν τα 3,5 εκατ. ευρώ (σ.σ. το μέρισμα του ΟΛΠ ύψους 1,35 ευρώ αποκόπτεται την Δευτέρα).

    Πηγές από το ΤΑΙΠΕΔ εξηγούν ότι τα μισά κεφάλαια από την πώληση της πλειοψηφίας των περιφερειακών λιμένων θα πηγαίνουν για την ανάπτυξη άλλων (λιμανιών) ανά τη χώρα (π.χ. Ρόδου, Πάτρας) και τα υπόλοιπα στον ειδικό λογαριασμό για την μείωση του δημοσίου χρέους.

    Χαρακτηριστικά από τα 80 εκατ. από την πώληση του λιμανιού στο Ηράκλειο της Κρήτης τα μισά κεφάλαια θα κατευθυνθούν για την εκπλήρωση των δύο συγκεκριμένων σκοπών, τα 34 εκατ. από την πώληση του λιμανιού της Καβάλας (Φίλιππος Β’) και τα 51 εκατ. ευρώ από το λιμάνι του Βόλου.

    Διαβάστε επίσης

    Eurobank Equities: Τιμή στόχος τα 11 ευρώ για τη μετοχή της Dimand

    ΑΒΑΞ: Εξέδωσε επταετές ομολογιακό δάνειο ύψους 300 εκατ. ευρώ

    Fourlis: Φωτοβολταϊκή εγκατάσταση στην Trade Logistics, στο Σχηματάρι Βοιωτίας



    ΣΧΟΛΙΑ