• Business

    Temu: To τηλεκοντρόλ των 4 δολαρίων που «χτυπάει» την Amazon

    Colin Huang, ιδρυτής TEMU

    Colin Huang, ιδρυτής TEMU


    Η μάχη για την πιο δημοφιλή πλατφόρμα e-commerce συνεχίζεται με το Temu να μπαίνει στα «χωράφια» της Amazon, αυτή τη φορά «χτυπώντας ένα από τα διάσημα προϊόντα της, τη συσκευή ροής Fire TV.

    Όχι φυσικά πουλώντας κάτι παρόμοιο, αλλά προσφέροντας στους χρήστες της τη δυνατότητα να αγοράσουν ένα τηλεκοντρόλ συμβατό με τη Fire TV στην ελάχιστη τιμή. Το best seller τηλεκοντρόλ της Temu κοστίζει μόλις 4 δολάρια, ενώ η τιμή του αυθεντικού είναι στα 25 δολάρια.

    Θέλγητρο η χαμηλή τιμή

    Σύμφωνα με τη κινεζική πλατφόρμα, το προϊόν είναι από τα πιο δημοφιλή, καθώς περιγράφεται ως «εναλλακτικό τηλεχειριστήριο Alexa Voice Control που είναι συμβατό με συσκευές ροής Fire TV.

    Οι χρήστες της Temu αγόρασαν περισσότερες από 75.000 τηλεκοντρόλ, δίνοντάς του υψηλή βαθμολογία με 4,6 αστέρια.

    Ανάμεσα σε χιλιάδες κριτικές, πολλοί ανέφεραν ότι το προϊόν της Temu έμοιαζε ακριβώς όπως τα τηλεχειριστήρια που συνοδεύουν τις συσκευές streaming της Amazon.

    «Ήμουν επιφυλακτικός για το αν αυτό θα λειτουργούσε, αλλά βάσει κόστους ήμουν πρόθυμος να κάνω μια προσπάθεια», αναφέρει μια κριτική με ημερομηνία 16 Αυγούστου. «Το μόνο που έπρεπε να κάνω ήταν να βάλω μπαταρίες, να ακολουθήσω τις οδηγίες και μέσα σε 30 δευτερόλεπτα είχα τον έλεγχο του  Fire Cube και της τηλεόρασής μου».

    Η στροφή της Temu στις ΗΠΑ

    Η μητρική εταιρεία της Temu PDD Holdings Inc. «τρόμαξε» τον Αύγουστο τους επενδυτές μετά την προειδοποίηση ότι η αύξηση των εσόδων θα υποστεί επιβράδυνση, καθώς αντιμετωπίζει τον υψηλό ανταγωνισμό των αντιπάλων της σε μία Κίνα με αρκετά οικονομικά προβλήματα. Οι προκλήσεις στο εσωτερικό της χώρας καθιστούν την PDD περισσότερο εξαρτημένη από τις υπερπόντιες αγορές, όπως οι ΗΠΑ, όπου η Temu δημιουργεί τη δική της επιχείρηση παράδοσης και «ψαρεύει» πελάτες από την Amazon.

    Περίπου το 35% όλων των συσκευών streaming media που χρησιμοποιούνται στις ΗΠΑ κατασκευάζονται από την Amazon, τοποθετώντας την στη 2η θέση  πίσω από την Roku, σύμφωνα με την Parks Associates, μια εταιρεία ερευνών αγοράς που εδρεύει στο Άντισον του Τέξας.

    Η Amazon λάνσαρε τη σειρά συσκευών αναπαραγωγής πολυμέσων Fire TV πριν από μια δεκαετία πετυχαίνοντας μία απίστευτη επιτυχία με τα προϊόντα αυτά να καταγράφουν τις μεγαλύτερες πωλήσεις της εταιρείας.

    Τα τηλεχειριστήριά τους διαθέτουν ένα κουμπί που κατευθύνει τους θεατές στην υπηρεσία streaming βίντεο της Amazon, γεγονός που τη βοήθησε να αναπτύξει παράλληλα και αυτή την επιχείρηση.

    Με το ίδιο νόμισμα

    Η Amazon έχει επικριθεί εδώ και καιρό για το γεγονός ότι πλήττει τους εμπορικούς της συνεργάτες δημιουργώντας γενικές εκδόσεις των προϊόντων τους σε χαμηλότερες τιμές.

    Η εταιρεία με έδρα το Σιάτλ έχει λανσάρει τις δικές της μπαταρίες, ρούχα, αποσκευές, είδη σπιτιού και άλλα, ευνοώντας  τα δικά της προϊόντα στα αποτελέσματα αναζήτησης έναντι εκείνων που πωλούνται από ανταγωνιστές, γεγονός που παραβιάζει τους αντιμονοπωλιακούς κανόνες, ισχυρίστηκε η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου σε μήνυση κατά της εταιρείας πέρυσι.

    Τα τηλεχειριστήρια των τεσσάρων δολαρίων θα μπορούσαν ομοίως να υπονομεύσουν την επιχείρηση Fire TV της Amazon, ειδικά αν τα κινεζικά εργοστάσια αρχίσουν να παράγουν κι άλλα τέτοια αξεσουάρ. Ορισμένοι αγοραστές θα ρισκάρουν με το τηλεχειριστήριο Temu για να εξοικονομήσουν χρήματα ακόμη και αν πρόκειται για λίγα δολάρια, δήλωσε ο Rob Volpe, ειδικός στη συμπεριφορά των καταναλωτών στο Σαν Φρανσίσκο.

    Διαβάστε επίσης:

    Πετρέλαιο: Yποχώρηση του brent κάτω από τα 80 δολάρια το βαρέλι

    Η Αντζελίνα Τζολί πουλάει μία Ferrari 250 GT του 1958 μέσω του οίκου Christie’s

    Βρετανία: Στο 2% αυξήθηκε ο πληθωρισμός στα τρόφιμα τον Σεπτέμβριο



    ΣΧΟΛΙΑ