• Business

    Teddy Sagi: Ποιος είναι ο billionaire που πούλησε στην Trastor τον LABS Tower – Η Μύκονος, η Μπαρ Ραφαέλι, η απόπειρα δολοφονίας

    O Teddy Sagi μαζί με το σούπερ μόντελ, Μπαρ Ραφαέλι


    Λίγοι ίσως να γνωρίζουν τον κύπριο επιχειρηματία ισραηλινής καταγωγής Teddy Sagi. Ενας δισεκατομμυριούχος ο οποίος έρχεται συχνά – πυκνά στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στη Μύκονο, επενδύει κυρίως στην Κύπρο.

    Τώρα θα τον μάθουν περισσότεροι μετά τη συμφωνία που έκλεισε η εταιρεία ακινήτων Trastor για την απόκτηση της Excelsior Hotel Enterprises Limited, ιδιοκτήτριας του φημισμένου LABS Tower στη Λευκωσία της Κύπρου.

    Το δεύτερο ψηλότερο κτίριο της Λευκωσίας και τον ψηλότερο κτίριο γραφείων στην Κύπρο, έχει 22 ορόφους, τρία υπόγεια πάρκινγκ και ύψος 95 μέτρων.

    Θεωρείται εμβληματικός πύργος και τοπόσημο για την Λευκωσία και περνά πλέον σε ελληνικά χέρια.

    Ο πύργος, ο οποίος εκτός από γραφειακούς χώρους διαθέτει και ορισμένα πολυτελή διαμερίσματα για υψηλά ιστάμενους και διευθυντικά στελέχη, κόστισε περί τα 30 εκατ. ευρώ, όμως, η Trastor ακόμη δεν ανακοίνωσε την τιμή στην οποία έκανε την εξαγορά, κάτι που προφανώς θα γίνει με την υπογραφή του οριστικού συμβολαίου.

    Ο ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής LABS Tower στη Λευκωσία

    Ωστόσο, εξαιρετικά ενδιαφέρουσα είναι η ζωή του ιδιοκτήτη του πύργου, του επιχειρηματία Teddy Sagi. Μυθιστορηματική ζωή, με απίστευτη χλιδή, πανέμορφα μοντέλα να τον πλαισιώνουν, τεράστια περιουσία αλλά και μια απόπειρα δολοφονίας του.

    Ο Ισραηλινός επιχειρηματίας εκτιμάται ότι έχει προσωπική περιουσία πάνω από 5,6 δις ευρώ. Εβγαλε πολλά λεφτά ως ιδρυτής της εταιρείας Playthech PLC, η οποία ξεκίνησε το 1999 και είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Λονδίνου. Μια εταιρεία ηλεκτρονικού τζόγου που έφτασε να κοστίζει πάνω από 700 εκατ. λίρες.

    O Teddy Sagi άρχισε να βγάζει λεφτά με την κατασκευή λογισμικού για τυχερά παιχνίδια. παρέχει λογισμικό για διαδικτυακά καζίνο, διαδικτυακές αίθουσες πόκερ, διαδικτυακά παιχνίδια bingo, διαδικτυακά αθλητικά στοιχήματα, παιχνίδια scratch, παιχνίδια για κινητά, παιχνίδια σε πραγματικό χρόνο και διαδικτυακά παιχνίδια arcade. Το 2016 ο επιχειρηματίας, αποφάσισε να πωλήσει μερίδιο ύψους 12% της εταιρείας για το ποσό των 400 εκατομμυρίων δολαρίων, Μέχρι τον Νοέμβριο του 2018 πώλησε ολόκληρη την εταιρεία.

    Αλλά δεν σταματά εδώ. Κατέχει κι άλλες εταιρείες, την Market Tech (η οποία μετονομάστηκε σε Labtech London), και την SafeCharge International Group την οποία ίδρυσε το 2006 και πωλήθηκε αντί 1 δις. δολαρίων στην καναδική εταιρεία Nuvei.

    Επεκτείνεται στον τομέα των ακινήτων, διαθέτοντας πλήθος κτιρίων στην τουριστική περιοχή Camden Market. Εκεί όπου υπάρχουν καταστήματα και εστιατόρια και είναι η πιο πολυσύχναστη περιοχή μετά το Μπάκιγχαμ.

     

     

    Στο χαρτοφυλάκιό του υπάρχουν επίσης ακίνητα σε Ισραήλ, Ρουμανία, Ισπανία, Κύπρος, Βρετανία και… στην Ελλάδα.

    Ωστόσο, ο γιος του ιδιοκτήτη τουριστικού πρακτορείου δεν ξεκίνησε έτσι, αλλά με τους χειρότερους οιωνούς. Είχε επενδύσει αρχικά σε ιστοσελίδα πορνογραφικού υλικού ενώ το 1996 φυλακίστηκε για εννέα μήνες καθώς κρίθηκε ένοχος για απάτη, δωροδοκία και χειραγώγηση μετοχών.

    Όλα αυτά, όμως είναι παρελθόν, με τον Sagi να είναι πλέον δισεκατομμυριούχος και να είναι μεγαλομέτοχος της εταιρείας Kape, μια εταιρεία λογισμικού ψηφιακής ασφάλειας και απορρήτου (digital security and privacy software business), η οποία είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου και η συνολική της αξία αποτιμάται πάνω από 1,51 δισ. δολάρια.

    Η απόπειρα δολοφονίας, η Μύκονος και η Μπαρ Ραφαέλι

    Ο Sagi απασχόλησε πέρυσι την επικαιρότητα όταν αποκαλύφθηκε σχέδιο δολοφονίας του στην Κύπρο από Αζέρους εκτελεστές. «Ο Sagi εγκατέλειψε την Κύπρο την τελευταία στιγμή, αφού ενημερώθηκε για το δολοφονικό σχέδιο σε βάρος του από τις αστυνομικές αρχές» ανέφεραν τα Ισραηλινά ΜΜΕ, επιβεβαιώνοντας με τη σειρά τους πληροφορίες για τον 53χρονο σήμερα επιχειρηματία.

    Η βίλα που αγόρασε ο δισεκατομμυριούχος

    Αλλά ο δισεκατομμυριούχος απασχολεί τα ΜΜΕ και για άλλα θέματα, όπως τους… έρωτές του και τη βίλα που απέκτησε στην Ψαρρού, πάνω από το γνωστό εστιατόριο Nammos. Συγκεκριμένα, πριν από μια τριετία ο Sagi αγόρασε τη βίλα του Ιταλού σχεδιαστή κοσμημάτων Γκαβέλο, αντί 3 εκατ. ευρώ.

    Όμως, έχτισε κι άλλες βίλες στην ίδια περιοχή επενδύοντας περί τα 15 εκατ. ευρώ.

    Στη Μύκονο πηγαίνει πολύ συχνά τα καλοκαίρια μαζί με εντυπωσιακές συντρόφους. Μια από αυτές ήταν η Ισραηλινή τοπ μόντελ Μπαρ Ραφαέλι με την οποία είχε σχέση για μερικούς μήνες. Από το… κρεβάτι του πέρασε επίσης η Μις Ισραήλ του 2006.

    Διαβάστε επίσης:

    Jefferies για ελληνικές τράπεζες: Tι δείχνουν τα νεότερα στοιχεία από τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων – Οι τιμές στόχοι των μετοχών
    CM Lemos: Η οικογένεια Λεμού επιστρέφει στα ναυπηγεία με τρία νέα τάνκερ
    Opinion Poll: Κοντά στα ποσοστά των ευρωεκλογών η ΝΔ, κοντά σε μονοψήφιο ο ΣΥΡΙΖΑ – Ποιος προηγείται στη μάχη του ΠΑΣΟΚ
     



    ΣΧΟΛΙΑ