• Business

    Τεχνική Ολυμπιακή (Κ. Στέγγος): Βγαίνει στην αγορά για νέα κόκκινα δάνεια και τουριστικά ακίνητα

    Κωνσταντίνος Στέγγος, Πρόεδρος Τεχνική Ολυμπιακής

    Κωνσταντίνος Στέγγος, Πρόεδρος Τεχνικής Ολυμπιακής


    Την περαιτέρω διείσδυση στην αγορά κόκκινων δανείων και την επιστροφή στα τουριστικά ακίνητα ύστερα από την πλήρη εξαγορά της Mount Street Hellas επιδιώκει η Τεχνική Ολυμπιακή συμφερόντων του Κ. Στέγγου σύμφωνα με πηγές πολύ κοντά στην εταιρεία. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρουν η αναζήτηση κόκκινων δανείων δε σταματά με την εξαγορά της Mount Street Hellas, αλλά συνεχίζει την αναζήτηση για επιπλέον κόκκινα δάνεια με βασικό στόχο το debt swapping.

    Αυτό σημαίνει ότι η Τεχνική Ολυμπιακή διεισδύει ακόμα περισσότερο στην αγορά του Real Estate ανταλλάσσοντας ακίνητα που έχουν ενταχθεί στα κόκκινα δάνεια που έχει ή πρόκειται να εξαγοράσει.

    Εκτός όμως από το Real Estate που αποτελεί πλέον έναν από τους βασικούς αναπτυξιακούς πυλώνες της εισηγμένης, η εταιρεία συνεχίζει να επιμένει τουριστικά και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές εξετάζεται κάθε πιθανή ευκαιρία για να γίνει το comeback στον τουρισμό.

    Αναλυτικότερα, η Τεχνική Ολυμπιακή αναζητά είτε μέσω πλειστηριασμών ή μέσω προτάσεων μεικτά ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα και το βασικότερο κριτήριο είναι η τοποθεσία της έκτασης. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στόχος της είναι η αγορά, η ανακαίνιση και η λειτουργία των ξενοδοχείων, έτσι ώστε να αυξηθεί η αξία τους και να πωληθούν στο μέλλον. Οι περιοχές που εξετάζει στην παρούσα φάση η εταιρεία είναι η Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, η Πελοπόννησος, η Στερεά Ελλάδα και η Χαλκιδική μεταξύ άλλων.

    Το deal για τη Mount Street Hellas – Τα ακίνητα από τα κόκκινα δάνεια

    Η επιχείρηση της εξαγοράς της Mount Street Hellas και η επακόλουθη είσοδος της Τεχνικής Ολυμπιακής στην αγορά των κόκκινων δανείων ξεκίνησε από το 2021. Τότε ήταν που η εισηγμένη είχε εξαγοράσει το 50% της Mount Street Hellas (σ.σ η διαδικασία ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 2021 όταν έλαβε το τελικό ΟΚ από την ΤτΕ) που διαχειρίζεται κόκκινα δάνεια αξίας τουλάχιστον μισού δισ. ευρώ έναντι τιμήματος 450.000 ευρώ μέσω των θυγατρικών της PFC Premier Finance Corporation με έδρα στην Κύπρο και την T.O International Holding LTD).

    Πρόκειται για τη θυγατρική της ιρλανδικής Mount Street, η οποία ιδρύθηκε το 2013 και διαθέτει γραφεία στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Αυστραλία, ενώ διαχειρίζεται με εξυπηρετούμενα δάνεια αξίας άνω των 80 δισ. Ευρώ.

    Επιπλέον, η Τεχνική Ολυμπιακή έχει εξαγοράσει την κυπριακή Novamore Limited έναντι 12,5 εκατ. ευρώ και τη διαχείριση των δανείων της την έχει αναλάβει η Mount Street Hellas.

    Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής η Τεχνική Ολυμπιακή έχει αποκτήσει μέσω ανταλλαγής κόκκινων δανείων ένα ακίνητο στο Ψυχικό και μία έκταση στη Βούλα. Το ακίνητο στο Ψυχικό αφορά σε μία βίλα 520 τμ. με οικόπεδο 2000 τμ. και εκτιμάται πως θα πωληθεί για τουλάχιστον 2 εκατ.ευρώ, ενώ η έκταση βρίσκεται στα Πηγαδάκια Βούλας και είναι ένα οικόπεδο 7000 τμ, στο οποίο μπορούν να κατασκευαστούν ακίνητα 7000 τμ, και για το οποίο η εισηγμένη αναμένεται να επενδύσει 20 εκατ. Ευρώ.

    Εκτός από αυτές τις κινήσεις στην αγορά των κόκκινων δανείων που αφορούν το 2022, η Τεχνική Ολυμπιακή προχώρησε, επίσης, πριν από λίγες εβδομάδες στην εξαγορά του Project Arrow της Intrum.

    Tο νέο χαρτοφυλάκιο, που αναμένεται να βρεθεί στα χέρια της εισηγμένης εντός των επόμενων μηνών, εξαγοράστηκε έναντι 19 εκατ. Ευρώ και περιλαμβάνει 83 ακίνητα σε όλη την Ελλάδα, στα οποία βρίσκονται οι 186 οριζόντιες ιδιοκτησίες. Η πλειοψηφία τους αφορά κατά κύριο λόγο τα οικιστικά (80%), ενώ ακολουθούν τα καταστήματα και οι γραφειακοί χώροι (10%), και οικόπεδα (λιγότερο από 10%).

    Τα ακίνητα αυτά βρίσκονται σε όλη την Ελλάδα, αλλά τα περισσότερα εντοπίζονται στην Αθήνα, όπου συγκεντρώνεται το 60%, καθώς και στη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική, τη Λάρισα, την Κόρινθο και την Αχαΐα.

    Διαβάστε επίσης

    Τεχνική Ολυμπιακή (Κωνσταντίνος Στέγγος): Η διείσδυση στο Real Estate και η «παύση» στις κατασκευές

    Τεχνική Ολυμπιακή: Τι ακίνητα αγόρασε η οικογένεια Στέγγου από την Intrum

    Τεχνική Ολυμπιακή: Σε δυο μήνες το νέο πόρισμα για το τίμημα του Πόρτο Καρράς

    ──────────────────



    ΣΧΟΛΙΑ