Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

TD Bank: Πρόστιμο 3 δισ. δολαρίων επέβαλαν οι ΗΠΑ για ξέπλυμα χρήματος

Κατάστημα της TD Bank

Πρόστιμα και κυρώσεις ύψους 3 δισ. δολαρίων επέβαλαν οι αρχές των ΗΠΑ στην  TD Bank, η οποία παραδέχθηκε την ενοχή της σε υπόθεση νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Η TD Bank θα πληρώσει πρόστιμα στο  Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και άλλες ομοσπονδιακές υπηρεσίες καθώς απέτυχε  της να εντοπίσει το ξέπλυμα χρήματος που πραγματοποιούσαν καρτέλ ναρκωτικών, καθώς κινεζικές ομάδες οργανωμένου εγκλήματος και έμποροι ναρκωτικών χρησιμοποιούσαν την τράπεζα για να νομιμοποιήσουν χρήματα από την πώληση της οπιούχου ουσίας φεντανύλης στις ΗΠΑ..

Ο Γενικός Εισαγγελέας Merrick Garland δήλωσε ότι ένας ελεγκτής θα επιβλέπει τη συμμόρφωση της τράπεζας με τις πρακτικές πρόληψης του ξεπλύματος χρήματος για τρία χρόνια στο πλαίσιο του διακανονισμού.

«Η προτεραιότητα της TD Bank στην ανάπτυξη έναντι των ελέγχων επέτρεψε στους υπαλλήλους της να παραβούν τον νόμο και να διευκολύνουν το ξέπλυμα εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων. Οι κραυγαλέες αποτυχίες της τράπεζας στη διαχείριση κινδύνων προσέλκυσαν παράνομους παράγοντες και είναι απαράδεκτες», δήλωσε ο Ελεγκτής.

Το Federal Reserve Board επέβαλε την Πέμπτη πρόστιμο στην TD Bank άνω των 124 εκατομμυρίων δολαρίων για παραβιάσεις που σχετίζονται με τους νόμους περί νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, λέγοντας ότι η τράπεζα απέτυχε να «διεξάγει επαρκή διαχείριση κινδύνου και εποπτεία των λιανικών τραπεζικών εργασιών της στις Ηνωμένες Πολιτείες, με αποτέλεσμα μια αμερικανική θυγατρική να χρησιμοποιείται για τη νομιμοποίηση εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων σε παράνομα έσοδα».

Διαβάστε επίσης

ΙΟBE: Νέος πρόεδρος ο Ιωάννης Ρέτσος

Γεωργιάδης: Στα τέλη 2025 θα έχει ολοκληρωθεί η αναβάθμιση των ΤΕΠ του νοσοκομείου «Γεννηματάς» στη Θεσσαλονίκη

Σοφία Ζαχαράκη: Επιδότηση έως 10.055 ευρώ για την ανακαίνιση 70 σπιτιών στην Αθήνα που θα στεγάσουν ευάλωτα νοικοκυριά