Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Target: Βάζει «λουκέτο» σε εννέα καταστήματα στις ΗΠΑ – Συρρικνώνεται ο τζίρος

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Target Corporation Brian Cornel (corporate.target.com

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Target Corporation Brian Cornel (corporate.target.com)

Λουκέτο αποφάσισε να βάλει η Target σε εννέα της καταστήματα σε μεγάλες πόλεις τις ΗΠΑ, επικαλούμενη βία, κλοπές και «οργανωμένο έγκλημα στο λιανεμπόριο».

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εταιρεία, στις 21 Οκτωβρίου θα κλείσουν οριστικά ένα κατάστημα στη γειτονιά Χάρλεμ της Νέας Υόρκης, δύο τοποθεσίες στο Σιάτλ, τρία καταστήματα στην περιοχή Σαν Φρανσίσκο-Όκλαντ και άλλα τρία στο Πόρτλαντ του Όρεγκον.

«Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να λειτουργούμε αυτά τα καταστήματα επειδή η κλοπή και το ‘οργανωμένο έγκλημα‘ απειλούν την ασφάλεια της ομάδας και των πελατών μας, ενώ συμβάλλουν σε μη βιώσιμες επιχειρηματικές επιδόσεις», ανέφερε η εταιρεία με σχετικό δελτίο Τύπου.

«Γνωρίζουμε ότι τα καταστήματά μας διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στις κοινότητές τους, ωστόσο η επιτυχία μας εξαρτάται μόνο εάν το περιβάλλον εργασίας και αγορών είναι ασφαλές για όλους», συμπλήρωσε.

Η Target, η οποία διαθέτει σχεδόν 2.000 καταστήματα στις ΗΠΑ, έχει κάνει λόγο ανοιχτά και στο παρελθόν για οργανωμένο έγκλημα στα καταστήματά λιανικής της.

Όπως υποστηρίζει, οι κλοπές έχουν οδηγήσει σε υψηλότερα επίπεδα συρρίκνωσης τζίρου, ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τις απώλειες από αγαθά που υπέστησαν ζημιά, λανθασμένη τοποθέτηση ή κλοπή.

Την στιγμή που η εταιρεία ανέφερε τα οικονομικά κέρδη του β’ τριμήνου στα μέσα Μαΐου, ο διευθύνων σύμβουλος Brian Cornell επεσήμανε επίσης ότι το οργανωμένο έγκλημα είχε εκτοξευθεί στα καταστήματά της.

Είχε τονίσει δε ότι η συνολική συρρίκνωση τζίρου αναμένεται να μειώσει την κερδοφορία της Target για ολόκληρο το έτος κατά περισσότερα από 500 εκατομμύρια δολάρια σε σύγκριση με την περσινή περίοδο.

Όταν ρωτήθηκε εάν η εταιρεία σχεδιάζει να κλείσει καταστήματα λόγω της αυξανόμενης συρρίκνωσης, ο Cornell είχε πει τότε ότι δεν υπήρχε τέτοια πρόθεση.

Όμως τώρα ανακοινώνει ότι «Παρά τις προσπάθειές μας, δυστυχώς, συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε τεράστιες προκλήσεις στην λειτουργία αυτών των καταστημάτων με ασφάλεια και επιτυχία».

Τα σχόλια του Cornel, οδήγησαν και άλλες εταιρείες να μιλήσουν επίσης για το πρόβλημα και να υποστηρίξουν την αλλαγή στη νομοθετική μεταρρύθμιση, με τους εμπόρους να πιέζουν τώρα για την ψήφιση ενός άλλου νομοσχεδίου για την «Καταπολέμηση του Οργανωμένου Εγκλήματος στην Λιανική», που περιλαμβάνει αυστηρότερες ποινές για αδικήματα κλοπής.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με σχετική έρευνα, η συνολική συρρίκνωση του λιανικού εμπορίου στις ΗΠΑ, αυξήθηκε σε περισσότερα από 112 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022, από 93,9 δισεκατομμύρια δολάρια το προηγούμενο έτος.

Διαβάστε ακόμη:

Οι Έλληνες εφοπλιστές πούλησαν 142 δεξαμενόπλοια με τεράστια κέρδη

S&P Global: Χρυσές δουλειές για τις ελληνικές ναυτιλιακές από το ρωσικό πετρέλαιο παρά την αύξηση της τιμής του πάνω από το πλαφόν

215 τάνκερ από 41 σημαίες απενεργοποίησαν το σύστημα AIS – Μετέφεραν 102,4 εκατ. βαρέλια ρωσικού πετρελαίου