• Business

    Τα 4 σημαντικά γεγονότα που πρέπει να γνωρίζετε πριν ανοίξουν οι αγορές!


    Καλημέρα! Τα 4 σημαντικά γεγονότα που πρέπει να γνωρίζετε πριν ανοίξουν οι αγορές.

    Κατατέθηκε, χθες, αργά το βράδυ το πολυνομοσχέδιο, το οποίο και αναμένεται να ψηφισθεί την Κυριακή. Mέτρα ύψους 1,84 δισ. ευρώ, τα οποία, σε συνδυασμό με τις παρεμβάσεις σε ασφαλιστικό και φορολογία εισοδήματος που ήδη ψηφίστηκαν, θα διασφαλίσουν την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ το 2018 και θα “ξεκλειδώσουν” την εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα, περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο.

    Σήμερα θα ανακοινωθεί ο νέος Πρωθυπουργός της Τουρκίας. Πιθανότερος αντικαταστάτης του Νταβούτογλου θα είναι ο νυν υπουργός Μεταφορών Μπιναλί Γιλντιρίμ. Η σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου και η οικονομική πολιτική που θα ακολουθήσει, προβληματίζει τους επενδυτές.

    Με τροπολογία κατατέθηκε χθες, στη Βουλή ο “κόφτης” δαπανών.  Προβλέπει ότι έκθεση του υπουργείου Οικονομικών που θα δημοσιεύεται σε ΦΕΚ, αλλά και θα αποστέλλεται στην Κομισιόν, θα ορίζει τις δαπάνες που θα περικοπούν (αν υπάρχει απόκλιση πάνω από 0,25% του ΑΕΠ) το αργότερο  έως 31 Μαΐου με Προεδρικό Διάταγμα.

    Το κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ ανέβαλε τις προγραμματισμένες για την 5η Ιουνίου βουλευτικές εκλογές, μολονότι είχε επισήμως διαλυθεί εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης. Πρόκειται για το τελευταίο επεισόδιο στην πολιτική κρίση που ταλανίζει την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας από το 2014, όταν η αξιωματική αντιπολίτευση («Σοσιαλδημοκρατική Ένωση Μακεδονίας» – SDSM) αποχώρησε από το κοινοβούλιο.



    ΣΧΟΛΙΑ