Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Τα 10 -σύντομα- νέα της ημέρας από ολόκληρο τον κόσμο!

Καλημέρα! Αυτά είναι τα 10 -σύντομα- νέα της ημέρας από τον κόσμο:

Οι γερμανικές τράπεζες δημιουργούν ανησυχίες στους επενδυτές. Την Τρίτη, οι μετοχές της Deutsche Bank χτύπησαν πολύ χαμηλό ποσοστό, με αποτέλεσμα όλα τα σχέδια για την πώληση ομολόγου αξίας 500 εκατ. ευρώ από την τράπεζα – δανειστή NordLB να πάνε κατευθείαν στον κάδο απορριμάτων. Οι επενδυτές έχουν αρχίσει και ανησυχούν σοβαρά για την υγεία του χρηματοπιστωτικού κλάδου στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Σύντομα θα έχετε τη δυνατότητα να αγοράσετε μετοχές της Jose Cuervo. Ο Μεξικανός παραγωγός αλκοολούχων ποτών Jose Cuervo, ο μεγαλύτερος παραγωγός τεκίλα σε ολόκληρο τον κόσμο, κατέθεσε ενημερωτικό δελτίο με το χρηματιστήριο του Μεξικό για τη διεξαγωγή της πολυαναμενόμενης δημόσιας προσφοράς για το brand name. Vive Cuervo!

Προσεχής συνεργασία Μαλαισίας – Ουάσινγκτον. Ο Πρωθυπουργός της Μαλαισίας Najib Razak δήλωσε ότι η χώρα του θα συνεργαστεί με τις ΗΠΑ και άλλους διεθνείς φορείς προκειμένου να διεξαχθεί έρευνα περί υπεξαίρεσης κεφαλαίων από μαλαισιανό κρατικό ταμείο που ο ίδιος είχε ιδρύσει.

Οι τιμές των κατοικιών στις ΗΠΑ εξακολουθούν να αυξάνονται. Σύμφωνα με μία έρευνα, τον Ιούλιο οι τιμές των μέσων κατοικιών στις ΗΠΑ -σε ετήσια βάση- αυξήθηκαν ελαφρώς λιγότερο απ’ ότι είχε θεωρηθεί αναμενόμενο ενώ το κέρδος από έτος σε έτος ήταν μικρότερο συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα.

Κακή θα είναι η χρονιά για τους Ελβετούς ωρολογοποιούς. Μία μελέτη της Deloitte έδειξε πως οι “μαέστροι της ώρας” είναι πολύ απαισιόδοξοι για την πορεία του κλάδου τους, αφού η αντίστροφη… καταμέτρηση των στελεχών τους διπλασιάστηκε από το 2015, φτάνοντας το 82%.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου δεν προβλέπει ανάπτυξη. Ο ΠΟΕ χαμήλωσε τον πήχη όσον αφορά στις προβλέψεις για την φετινή παγκόσμια ανάπτυξη του εμπορίου σε ποσοστό μεγαλύτερο του ενός τρίτου, δεδομένης της επιβράδυνσης που επικρατεί στην Κίνα και της πτώσης που έχει σημειωθεί στον αριθμό των εισαγωγών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Σκωτία μάχεται το δράκο του Brexit. Η Πρωθυπουργός της Σκωτίας, Nicola Sturgeon, δήλωσε πως επιθυμεί μεγαλύτερη σαφήνεια σχετικά με τη στάση της βρετανικής κυβέρνησης για την έξοδο απο την ΕΕ και προειδοποίησε πως το λεγόμενο “σκληρό Brexit” δεν πρόκειται να αφήσει την οικονομία ακλόνητη.

Η Goldman Sachs χάνει ένα στέλεχος στην Ασία. Ύστερα από δύο δεκαετίες στον τραπεζικό κλάδο, ο επικεφαλής του τμήματος επενδυτικής τραπεζικής στη Νοτιοανατολική Ασία, Michael Smith, πρόκειται να αποχωρήσει από τον τραπεζικό κολοσσό.

Η μετα-πραξικοπηματική καταστολή της Τουρκίας συνεχίζεται. Τα κρατικά ΜΜΕ μετέδωσαν πως η γείτονα χώρα ζήτησε την απόσπαση 87 υπαλλήλων των μυστικών υπηρεσιών, για τη φερόμενη εμπλοκή τους στην αποτυχία του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης.

Η Γερμανία, θύμα τρομοκρατικής επίθεσης. Βομβιστικές επιθέσεις δέχτηκε τζαμί και  συνεδριακό κέντρο στην ανατολική γερμανική πόλη της Δρέσδης. Οι αστυνομικές αρχές ανακοίνωσαν πως πίσω από την επίθεση κρύβονται ξενοφοβικά και εθνικιστικά κίνητρα.

Διαβάστε ακόμη:

http://www.mononews.gr/ta-9-sintoma-nea-tis-imeras-apo-olokliro-ton-kosmo/77510