ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το ράλι της ΤΙΤΑΝ, το νέο Βατερλώ της Απαλαγάκη, το κινεζικό μαρτύριο για τον Μάνο, τα υπερόπλα Πιτσιλή, η αλήθεια για τη Μιράντα Πατέρα και ο γάτος Dollar, ο αεικίνητος Πιέρ και ο θαρραλέος πολιτικός με την κομμώτρια
Το εκτελεστικό μέλος του Τιτάνα παραδέχθηκε πως το θέμα απασχόλησε έντονα τις συζητήσεις που είχε πριν από μερικές εβδομάδες με επενδυτές σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη και τόνισε πως δυστυχώς τέτοιους είδους συμπεριφορές από κάποιες εταιρείες (αν και δεν αναφέρθηκε ευθέως σε αυτήν, ήταν προφανές ότι εννοούσε τη Folli Follie), «δικαίως κάνουν κακό στις ίδιες, αδίκως όμως κάνουν κακό σε πολλούς άλλους, στη χώρα μας και στις δικές μας εταιρείες».
Ο κ. Κανελλόπουλος συμφώνησε με την άποψη πως οι ξένοι βλέπουν κάπως περίεργα τις ελληνικές επιχειρήσεις, επεσήμανε ωστόσο πως το πιο σημαντικό απ’ όλα στις συνεργασίες στο εξωτερικό παίζει κυρίως το όνομα που έχει χτίσει η κάθε εταιρεία ξεχωριστά.
Η ορθή εταιρική διακυβέρνηση, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι απαραίτητη για τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα οποιασδήποτε εταιρείας, γιατί διασφαλίζει ότι όλοι μέτοχοι έχουν την ίδια αντιμετώπιση, στα κέρδη και στις ζημιές αλλά και ότι υπάρχει σεβασμός απέναντι στους εργαζομένους, τους προμηθευτές, τους πελάτες κα.
«Η εταιρική διακυβέρνηση είναι ένα σύστημα που προσπαθεί να μας βάλει όλους στη σωστή μας θέση. Βοηθάει στην αύξηση της εμπιστοσύνης, αναγκάζει την τιμιότητα και προάγει τη συνεργασία», σημείωσε χαρακτηριστικά ενώ συμπλήρωσε λέγοντας πως εντιμότητα, συνεργασία και εμπιστοσύνη είναι θεμελιώδη στοιχεία για οποιαδήποτε ανάπτυξη, οποιαδήποτε εταιρείας μακροπρόθεσμα. Πολλώ δε μάλλον όταν πρόκειται για εταιρείες που μεγαλώνουν και επεκτείνονται στο εξωτερικό, όπου η διατήρηση της συνοχής είναι ακόμη πιο δύσκολη υπόθεση.
Αντίθετα, η έλλειψη ορθής εταιρικής διακυβέρνησης υπογράμμισε ο κ. Κανελλόπουλος, είναι επίσης πάρα πολύ σημαντική και χρήζει παρακολούθησης, γιατί όπως είπε συνήθως «κάποιοι άλλοι την πατάνε από αυτούς που τρέχουν τις εταιρείες». Προέτρεψε μάλιστα, όσους θέλουν να συνεργαστούν με μια εταιρεία είτε να επενδύσουν σε αυτήν, να κοιτάξουν πρώτα απ’ όλα την εταιρική διακυβέρνηση.
Και αυτό, όπως έσπευσε να επισημάνει, γιατί δείχνει πως οι μεγαλομέτοχοι αντιμετωπίζουν τους συνεργάτες τους. «Εάν υπάρχει ορθή εταιρική διακυβέρνηση σε αντιμετωπίζουν ως συνέταιρο, εάν όχι τότε σε αντιμετωπίζουν ως θύμα… δεν υπάρχει τρίτο», υπογράμμισε με νόημα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Το γραφικό λιμανάκι, η αποκαλυπτική συζήτηση με τον τραπεζίτη, τα funds που έρχονται και οι διοικήσεις που φεύγουν…
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Β. Αποστολόπουλος: «To πλεονέκτημα του Ιατρικού στη μάχη με τα funds»
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: J&P Άβαξ: Επικεντρώνεται σε κερδοφόρα έργα στο εξωτερικό
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Fitch: Επιβεβαίωσε το BBB- της Ελλάδας, διατήρησε σταθερές τις προοπτικές – Βλέπει ανάπτυξη 2,4% το 2025
- Γιατί ο Καραμανλής έκλεισε την συζήτηση για την προεδρία της Δημοκρατίας – Στήριξε τον Σαμαρά
- Πραγματική φοβέρα ή προετοιμασία για ανακωχή;
- Χρηματιστήριο: Repricing των τραπεζών, αγορές σε μετοχές με μερισματική απόδοση φέρνει η πτώση των επιτοκίων κατά 0,50% από την ΕΚΤ