• Business

    Swisscom: Πουλά μερίδιο της Telecom Italia ύψους 439 εκατ. ευρώ στην KKR

    • Bloomberg
    Christoph Aeschlimann

    Christoph Aeschlimann, CEO Swisscom (Πηγή: Linkedin)


    Η ιταλική μονάδα της Swisscom συμφώνησε να πουλήσει το μερίδιό της στην εταιρεία οπτικών ινών της Telecom Italia στην εταιρεία private equity KKR & Co., η οποία επεκτείνει τη συμμετοχή της στο τηλεπικοινωνιακό δίκτυο της χώρας.

    Ειδικότερα, η Fastweb υπέγραψε συμφωνία με τη θυγατρική της KKR Optics Bidco για τη συμμετοχή της στο 4,5% στην FiberCop της Telecom Italia έναντι 438,7 εκατομμυρίων ευρώ (477 εκατομμύρια δολάρια) σε μετρητά, ανέφερε η ιταλική εταιρεία την Τρίτη.

    Η συμφωνία, η οποία αναμένεται να κλείσει το γ’ τρίμηνο, επιβεβαιώνει δημοσίευμα του Bloomberg News.

    Το deal έρχεται αφού η KKR κατέληξε σε μια συμφωνία 22 δισεκατομμυρίων ευρώ πέρσι για το μεγαλύτερο μέρος του δικτύου της Telecom Italia, καθώς η εταιρεία επιδιώκει να μειώσει το χρέος της.

    Σημειώνεται ότι η πώληση εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση τον Μάιο. Η τιμή της FiberCop, βρίσκεται σε αναλογία με αυτή που πλήρωσε η KKR για την επιχείρηση Telecom Italia.

    Αξίζει να αναφερθεί ότι το 2020, η KKR συμφώνησε να εξαγοράσει μερίδιο 37,5% της FiberCop για περίπου 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ.

    Η FiberCop διαχειρίζεται το τμήμα του δικτύου Telecom Italia που περιλαμβάνει καλώδια που ξεκινούν από το δρόμο και φτάνουν έως τις εγκαταστάσεις του τελικού χρήστη, το λεγόμενο δευτερεύον δίκτυο.

    Από την άλλη, η Fastweb έχει συμμετάσχει σε μια σειρά από συμφωνίες στην Ιταλία, από τότε που ανέλαβε ο Διευθύνων Σύμβουλος Walter Renna τον Οκτώβριο.

    Υπενθυμίζεται ότι τον Μάρτιο, η Swisscom συμφώνησε να εξαγοράσει την ιταλική επιχείρηση της Vodafone Group για 8 δισεκατομμύρια ευρώ, συγχωνεύοντάς την με την Fastweb.

    Η πρόσφατη κίνηση πιθανότατα να ξεκινήσει ένα κύμα ενοποίησης στην κατακερματισμένη και υψηλού ανταγωνισμού τοπική βιομηχανία τηλεπικοινωνιών.

    Άλλοι σημαντικοί παίκτες εκεί είναι η Telecom Italia και η γαλλική εταιρεία Iliad.

    Διαβάστε επίσης:

    Naval: Αναπτύσσει ισχυρούς δεσμούς με την ναυτιλιακή βιομηχανία

    Fieratex: Σε διαθεσιμότητα από σήμερα οι εργαζόμενοι – Σβηστές οι μηχανές έως 30/6/2024

    Γιάννης Κούστας: «Κόκκινη κάρτα» σε πλοίο της Danaos στην Αυστραλία



    ΣΧΟΛΙΑ