Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Super Micro Computers: Κατώτερα των αναμενόμενων τα αποτελέσματα τριμήνου – Προχωρά σε split 10 προς 1

Charles Liang

Charles Liang

Σε διάσπαση μετοχών 10 προς 1 ανακοίνωσε πως προχωρά από την 1η Οκτωβρίου η Super Micro Computer, η οποία απογοήτευσε την αγορά με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το προηγούμενο.

Ωστόσο η εταιρεία διακομιστών, η οποία βρέθηκε στο επίκεντρο του ράλι της Τεχνητής Νοημοσύνης το 2023, εξέδωσε αισιόδοξη καθοδήγηση  για το επόμενο τρίμηνο.

Ειδικότερα, η Super Micro Computer ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη για το τρίμηνο που έληξε τον Ιούνιο στα 6,25 δολάρια ανά μετοχή έναντι εκτιμήσεων από τους αναλυτές σε έρευνα της LSEG για 8,07 δολάρια ανά μετοχή.

Τα έσοδά της διαμορφώθηκαν στα 5,31 δισ. δολάρια,  έναντι εκτιμήσεων για 5,30 δισ. δολάρια.

Η Super Micro δήλωσε ότι αναμένει έσοδα πρώτου τριμήνου μεταξύ 6 και 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ξεπερνώντας την εκτίμηση της Wall Street για 5,46 δισεκατομμύρια δολάρια. Αναμένει επίσης EPS 5,59 $ έως 8,27 $, με μια μέση τιμή στα 7,48 $, σε σύγκριση με τις συναινετικές εκτιμήσεις των 7,58 $ από τους αναλυτές.

Οι μετοχές της εταιρείας, η οποία ανταγωνίζεται εταιρείες όπως η Dell και η Hewlett Packard Enterprise, έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι θα είναι ένας βασικός προμηθευτής διακομιστών για τη Nvidia, της οποίας οι κάρτες γραφικών τροφοδοτούν την έκρηξη της Τεχνητής Νοημοσύνης. Οι μετοχές της Super Micro, η οποία εντάχθηκε στον S&P 500 τον Μάρτιο, σημείωσαν άνοδο 246% το 2023.