• Business

    Super Deal: Η EQT εξαγοράζει την Dechra Pharmaceuticals έναντι 5,6 δισ. δολαρίων

    • Bloomberg

    Ian Page, CEO Dechra Pharmaceuticals


    Η EQT AB έκλεισε συμφωνία για την εξαγορά της Dechra Pharmaceuticals Plc έναντι περίπου 4,46 δισ. στερλίνων  (5,6 δισεκατομμύρια δολάρια).

    Μάλιστα υπήρξε διαπραγμάτευση για χαμηλότερο τίμημα αφού η βρετανική εταιρεία ανάπτυξης και εμπορίας κτηνιατρικών προϊόντων έβγαλε προειδοποίηση για τα κέρδη της κατά τη διάρκεια των συνομιλιών εξαγοράς.

    Οι επενδυτές θα λάβουν 3,875 πένες για κάθε μετοχή της Dechra, ανέφερε η EQT την Παρασκευή. Αυτό είναι 4,8% χαμηλότερο από την τιμή προσφοράς των 4,070 πένες που συζητούσαν αρχικά οι εταιρείες.

    Οι μετοχές της Dechra έκλεισαν με άνοδο 1% στο Λονδίνο την Πέμπτη στις 3,374 πένες και η χρηματιστηριακή αξία της ανήλθε στα 3,8 δισ. στερλίνες.

    Η Dechra είπε στα μέσα Απριλίου ότι βρισκόταν σε συζητήσεις με την EQT για μια πιθανή προσφορά εξαγοράς εξ ολοκλήρου σε μετρητά, έναντι 4,070 πένων ανά μετοχή ή περίπου 4,6 δισεκατομμύρια λίρες.

    Οι δύο πλευρές συζητούσαν μια πιθανή μείωση της τιμής, ανέφεραν πηγές, αφού η Dechra προειδοποίησε στις 22 Μαΐου ότι τα υποκείμενα λειτουργικά κέρδη θα ήταν κάτω από την προηγούμενη πρόβλεψη λόγω ενός «πιο ασταθούς και ανταγωνιστικού» περιβάλλοντος.

    Παράταση προθεσμίας

    Η Dechra στις 11 Μαΐου παρέτεινε την προθεσμία για την ανακοίνωση της τελικής προσφοράς της EQT έως τις 2 Ιουνίου, σύμφωνα με τους κανόνες εξαγοράς του Ηνωμένου Βασιλείου.

    Ο private equity βραχίονας της Επενδυτικής Αρχής του Άμπου Ντάμπι πρόκειται να είναι συνεπενδυτής στη συμφωνία, είχε δηλώσει προηγουμένως η EQT.

    Η Dechra είναι μια παγκόσμια εταιρεία κτηνιατρικών προμηθειών που είναι περισσότερο γνωστή για την παραγωγή φαρμάκων για κατοικίδια όπως σκύλοι, γάτες και κουνέλια. Κατασκευάζει επίσης προϊόντα για άλογα, βοοειδή και χοίρους.

    Η EQT δραστηριοποιείται στην κτηνιατρική αγορά. Είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της IVC Evidensia, ενός από τους μεγαλύτερους παρόχους κτηνιατρικών υπηρεσιών στην Ευρώπη.

    Έχει επίσης επενδύσει στον διαδικτυακό λιανοπωλητή ZooPlus και στην ασφαλιστική κατοικίδιων ζώων ManyPets.

    Διαβάστε ακόμη:

    Nvidia: Το μεγάλο στοίχημα του 1 τρισ. δολαρίων της εταιρείας παραγωγής τσιπ

    Gap: Ξεπέρασαν κάθε προσδοκία τα αποτελέσματα τριμήνου

    Κιμ Καρντάσιαν: Tο private equity της στοχεύει το 1 δισ. δολάρια

    ──────────────────



    ΣΧΟΛΙΑ