Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Streem Global: Ολοκληρώθηκε η συγχώνευση με την Makios Logistics

Η Streem Global Α.Ε. συνεχίζει τις δυναμικές κινήσεις επέκτασης καθώς ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024 η συγχώνευση της με την Makios Logistics Α.Ε., η οποία αποτέλεσε τη Β’ φάση του σχεδιασμού που αφορά στην πορεία συγχωνεύσεων του Ομίλου εντός χρονοδιαγράμματος.

Τον Ιανουάριο του 2024 είχε προηγηθεί η συγχώνευση της Streem Global με τις Unit Hellas A.E., Unit Shipping A.E., Contrade A.E.

Επόμενο βήμα για την ολοκλήρωση των διαδικασιών και την δημιουργία ενός ενιαίου σχήματος στον κλάδο των logistics με ηγετική θέση στην εγχώρια αγορά και διεθνή δραστηριότητα, θα είναι η συγχώνευση με την Ορφέας Βεϊνόγλου A.E. για την ολοκλήρωση της οποίας βρίσκονται σε εξέλιξη σχετικές διαδικασίες.

Ο νέος Όμιλος με τις θυγατρικές του, συνιστά ένα διεθνές εταιρικό σχήμα που στοχεύει στην παροχή υπηρεσιών end to end logistics (οδικό, ναυτιλιακό, αεροπορικό, σιδηροδρομικό, αποθηκευτικό, courier και υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας).

O Όμιλος με την ολοκλήρωση των συγχωνεύσεων, αναμένει να ενισχύσει περαιτέρω τη θέση του στην ευρωπαϊκή αγορά logistics με εφαλτήριο την:

Ενδυνάμωση του δικτύου γεωγραφικά

Διεύρυνση της τεχνογνωσίας στο χώρο των logistics

Καινοτομία στις υπηρεσίες μέσα από επένδυση σε τεχνολογίες αιχμής

Όσον αφορά στην Makios Logistics Α.Ε., οι εγκαταστάσεις της βρίσκονται σε στρατηγική τοποθεσία δίπλα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης στην περιοχή Καλοχώρι (εγκατάσταση Καλοχωρίου), στην περιοχή Νέας Χαλκηδόνας (εγκατάσταση Γέφυρα) με υποδομή τρένου και στην Κεντρική Βιομηχανική Περιοχή Αθηνών στον Ασπρόπυργο (2 εγκαταστάσεις).

Με την δραστηριότητά της να ξεκινάει το 1927 στην Καβάλα και μετέπειτα στη Θεσσαλονίκη, η εταιρεία θεωρείται ένας από τους κορυφαίους παρόχους υπηρεσιών 3PL στη ΝΑ Ευρώπη και η μεγαλύτερη εταιρεία μεταφοράς υγρών και χύδην τροφίμων στα Βαλκάνια, καθώς και μεταφοράς χύδην πλαστικών υλικών για συσκευασίες τροφίμων, και υποπροϊόντων κατηγορίας ΖΥΠ 3.

Διαβάστε επίσης:

Το σχέδιο Γεωργιάδη για τη δημόσια Υγεία: Οικονομικά κίνητρα σε γιατρούς, δωρεάν χειρουργεία και εφημερίες

My market: SEPTEMBER FEST – Εκπλήξεις για όλο τον μήνα

ΟΠΕΚΑ: Άνοιξε η πλατφόρμα για το επίδομα των 600 ευρώ – Οι δικαιούχοι