• Business

    Στον δρόμο της ειδικής διαχείρισης η Κρεντίν της οικογένειας Μπερτζελέτου

    • NewsRoom


    Στον δρόμο της ειδικής διαχείρισης οδηγείται η βιομηχανία τροφίμων Κρεντίν Ελλάς (Credin), συμφερόντων της οικογένειας Μπερτζελέτου, μετά την κατάθεση της σχετικής αίτησης στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά από τις πιστώτριες τράπεζες, στις αρχές Οκτωβρίου.

    Η αίτηση προγραμματίζεται να συζητηθεί στις 15 Νοεμβρίου.

    Στις αρχές Ιουλίου, η εταιρεία είχε καταθέσει αίτηση για παύση πληρωμών, προκαλώντας την αντίδραση των τραπεζών, που εκείνη την περίοδο βρίσκονταν σε διαπραγματεύσεις με τον βασικό της μέτοχο για την αναδιάρθρωση του δανεισμού της.

    Τελικά η συζήτηση της αίτησης πτώχευσης της Credin που είχε ορισθεί να πραγματοποιηθεί μέσα στον Σεπτέμβριο ματαιώθηκε και λίγες ημέρες μετά οι τράπεζες κατέθεσαν την αίτηση για Ειδική Διαχείριση της εταιρείας.

    Ο όμιλος Μπερτζελέτου, εκτός από την Κρεντίν Ελλάς, η οποία παρασκεύαζε και εμπορευόταν είδη ζαχαροπλαστικής, catering και delicatessen, είχε δραστηριότητα και μέσω άλλων εταιρειών, όπως η Ιντερέξπορτ, με ειδίκευση στην παραγωγή και εμπορία ελιάς και ελαιολάδου, καθώς και με την εταιρεία παραγωγής γεωργικών λιπασμάτων και logistics Sulphur Hellas.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τινάζονται στον αέρα τα stress test, «σκουπίδια» οι εγγυήσεις στις τράπεζες για τα δάνεια

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας από τον όμιλο Σαράντη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: H εφορία επιστρέφει χρήματα-Ποιοι τα δικαιούνται



    ΣΧΟΛΙΑ