ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στις 7 Νοεμβρίου θα κατατεθούν οι προσφορές για την 30ετή μίσθωση (με δυνατότητα δεκαετούς παράτασης) του κτιρίου που στέγαζε το ξενοδοχείο «Εσπέρια» στην οδό Σταδίου, όπως επίσης και του κτιρίου της οδού Ζαλοκώστα 7.
Η διοίκηση του ΕΦΚΑ προκήρυξε την Παρασκευή τους δύο διαγωνισμούς για την αξιοποίηση των δύο ακινήτων, με σκοπό τη λειτουργία πεντάστερων ξενοδοχείων.
Όσον αφορά το κτήριο του πρώην «Εσπέρια», αναφέρεται πως «στεγαζόταν μέχρι το έτος 2010 ξενοδοχείο 4 αστέρων και 176 δωματίων διαφόρων μεγεθών, το οποίο εδράζεται επί γηπέδου συνολικής επιφάνειας 1.182,80 τ.μ. και αναπτύσσεται σε κτήριο συνολικής επιφάνειας 12.235,52 μ2, που αποτελείται από 2 υπόγεια, ισόγειο, ημιόροφο, 9 ορόφους και δώμα. Η ξενοδοχειακή μονάδα βρίσκεται επί της οδού Σταδίου 22 και Εδουάρδου Λω, στην Αθήνα. Το ξενοδοχείο κατασκευάστηκε το έτος 1961 και λειτούργησε εξ’ αρχής ως ξενοδοχείο».
Για το ακίνητο της οδού Ζαλοκώστα, αναφέρεται πως διαθέτει «2 υπόγεια, ισόγειο και 5 ορόφους, μικτής συνολικής επιφάνειας 1.854 τετραγωνικών μέτρων (τ.μ.). Βρίσκεται επί της οδού Ζαλοκώστα 7, στην Αθήνα. Το κτίριο κατασκευάστηκε το έτος 1939».
Για το πρώην «Εσπέρια», προβλέπεται πως ο μισθωτής που θα κερδίσει το διαγωνισμό θα προχωρήσει σε εργασίες ανακαίνισης και αναβάθμισης για την λειτουργία του ξενοδοχείου με προδιαγραφές διεθνούς αλυσίδας 5 αστέρων.
Οι εργασίες θα εκτελεστούν από τον ανάδοχο «με δικές του δαπάνες ελαχίστου ύψους 10.500.000,00 ευρώ, χωρίς το ποσό αυτό να συμψηφίζεται με κανένα τρόπο με το καταβαλλόμενο μίσθωμα».
Στο κτίριο της Ζαλοκώστα 7, προβλέπεται πως ο μισθωτής θα εκτελέσει εργασίες αναβάθμισης ώστε να λειτουργήσει ξενοδοχείο πέντε αστέρων, «με δικές του δαπάνες ελαχίστου ύψους 1.920.000,00 ευρώ, χωρίς το ποσό αυτό να συμψηφίζεται με κανένα τρόπο με το καταβαλλόμενο μίσθωμα».
Στην περίπτωση του πρώην «Εσπέρια» προβλέπεται πως ο ΕΦΚΑ θα εισπράττει μηνιαίο μίσθωμα τουλάχιστον 54.210 ευρώ καθώς και «ανεξάρτητο ποσοστιαίο μίσθωμα επί του κύκλου εργασιών», το οποίο ορίζεται ως 1,2% επί του συνόλου του κύκλου εργασιών, μόνο εφόσον ο ετήσιος κύκλος εργασιών του νέου ξενοδοχείου είναι ίσος ή μεγαλύτερος των 6.000.000 ευρώ. Αν ο κύκλος εργασιών πλέον των πάσης φύσεως εσόδων εκμετάλλευσης για ένα οικονομικό έτος υπολείπεται των 6.000.000 ευρώ, «δεν καταβάλλεται ανεξάρτητο ποσοστιαίο μίσθωμα επί του κύκλου εργασιών για το έτος αυτό».
Οι υποψήφιοι για το ακίνητο αυτό πρέπει να διαθέτουν «αποδεδειγμένη εμπειρία και εξειδίκευση, κατά τα πέντε (5) τελευταία έτη (2013 – 2017) συνεχώς, στη λειτουργία και διαχείριση τουλάχιστον μίας ξενοδοχειακής υποδομής κατηγορίας πέντε αστέρων και άνω δυναμικότητας άνω των 150 δωματίων, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό» καθώς και «αποδεδειγμένη εμπειρία στη λειτουργία και διαχείριση ξενοδοχειακών υποδομών οι οποίες να έχουν μέσο όρο του συνολικού κύκλου εργασιών τους άνω των 10.000.000 ευρώ για τα τελευταία πέντε έτη (2013 – 2017). Οι ως άνω ξενοδοχειακές μονάδες δύναται να είναι τεσσάρων αστέρων και άνω».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τι συμβαίνει με την Praxia και ποιος ξενοδοχειακός όμιλος «απειλείται» με καθεστώς ειδικής διαχείρισης
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στα ελληνικά ξενοδοχεία στρέφουν την προσοχή τους οι ξένοι επενδυτές
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ξεκινούν οι διαγωνισμοί εκμίσθωσης τριών εμβληματικών ξενοδοχείων στην Αθήνα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Άδωνις, ο «Ρομπέν των ασθενών»: Ασχολείται με τα προβλήματα και τα λύνει – Αρθρο παρέμβαση
- Προμηθευτές: Να πληρώνει ο ΔΕΔΔΗΕ τις παραπάνω απώλειες δικτύου- Στο 18% το 2022, επιπλέον 200 εκ. χαράτσι
- Θετικά υποδέχτηκαν οι Αγορές τον νέο ένοικο του Λευκού Οίκου, αλλά ο πλανήτης αγωνιά
- Οινοποιία Τσάνταλη: Από τα σαλόνια του Κρεμλίνου στην πτώχευση