• Business

    Στη Larus του Αλέξη Κονδύλη σε τιμή… ευκαιρίας πλοίο που κατασχέθηκε στη Σιγκαπούρη

    Το φορτηγό πλοίο μεταφοράς ξηρού φορτίου “Ao Hong Ma:


    Η ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία Larus του Αλέξη Κονδύλη βρίσκεται τελικά πίσω από την απόκτηση του πλοίου Ao Hong Ma, τύπου post-panamax, σε δημοπρασία στη Σιγκαπούρη, παρά το αρχικό μπέρδεμα με την ταυτότητα του αγοραστή, με στελέχη της εταιρείας να επιβεβαιώνουν την προσθήκη του πλοίου.

    Αρχικά πηγές της αγοράς ανέφεραν ότι ο αγοραστής ήταν μία εταιρεία ονόματι Kondinave, η οποία όμως μοιάζει με… φάντασμα, καθώς δε φαίνεται να είναι καταγεγραμμένη πουθενά. Ωστόσο, η εταιρεία αυτή περιλαμβάνεται σε έναν κατάλογο Ελλήνων εφοπλιστών από το 2000, και εμφανίζεται να έχει ως έδρα την ίδια διεύθυνση με τα γραφεία της Larus, με εκπρόσωπο επίσης τον Αλέξη Κονδύλη.

    Το πλοίο Ao Hong Ma, χωρητικότητας 93.900 dwt και κατασκευής 2011, κατασχέθηκε τον Ιανουάριο στη Σιγκαπούρη για χρέη της κινεζικής εταιρείας στην οποία ανήκε προς την China’s Bank of Communications, ωστόσο σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές της Σιγκαπούρης στη δημοπρασία που διενεργήθηκε υπήρξαν μόνο δύο ενδιαφερόμενοι, με αποτέλεσμα η τιμή αγοράς του να είναι εξαιρετικά χαμηλή, πολύ κάτω από τα περίπου 11,5-12 εκατομμύρια ευρώ που εκτιμάται η αξία του.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ao Hong Ma είναι ένα από τα νεότερα πλοία στον στόλο της Larus, που αριθμεί έξι συνολικά πλοία. Η εταιρεία τα τελευταία χρόνια ακολουθεί μία ιδιαίτερα προσεκτική πολιτική επέκτασης του στόλου της, και η τελευταία καταγεγραμμένη προσθήκη της ήταν τον Ιούνιο του 2014, όταν απέκτησε το χωρητικότητας 75.300 dwt πλοίο Abyo Sienna, τύπου post-panamax (έτος κατασκευής 1997), που μετονομάστηκε σε Sotiria.

    Ωστόσο, η εταιρεία συνδέεται και με δύο ακόμα εξαγορές bulkers που έγιναν το 2015: πρόκειται για τα πλοία KT Condor και Pine Wave, που πωλήθηκαν μέσα σε διάστημα τριών μηνών έναντι συνολικού ποσού 21,6 εκατομμυρίων ευρώ και εμφανίζονται στο νηολόγιο της εταιρείας Union Marine Management Services (που φέρεται να σχετίζεται με την Larus), ενώ πλέον ονομάζονται Conon και Lacon αντίστοιχα.

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr:

    http://www.mononews.gr/sok-tripa-40-ek-evro-gia-tis-trapezes-logo-brexit/61563



    ΣΧΟΛΙΑ