Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Μύκονος: Βαριά πρόστιμα στο διάσημο beach bar «Nammos» για φοροδιαφυγή – μαμούθ

Γιώργος Πιτσιλής, Διοικητής της ΑΑΔΕ

Γιώργος Πιτσιλής, Διοικητής της ΑΑΔΕ

Έφοδο στο πασίγνωστο beach bar της Μυκόνου, «Nammos», όπου συρρέουν κάθε χρόνο διασημότητες από κάθε σημείο του πλανήτη, πραγματοποίησαν οι «ράμπο» της ΑΑΔΕ.

Οι ελεγκτές ανακάλυψαν εκτεταμένες φορολογικές παραβάσεις επιβάλλοντας τεράστια πρόστιμα. Η ΑΑΔΕ διαπίστωσε πως η ιδιοκτήτρια εταιρία του Nammos δεν απέδωσε ΦΠΑ, Φόρο Μισθωτών Υπηρεσιών, χαρτόσημα και φόρο εισοδήματος.

Μόνο για την περίοδο 2018- 19 το ύψος της φοροδιαφυγής ξεπερνά τα 1,55 εκατ ευρώ. Μόνο ο φόρος εισοδήματος υπερβαίνει τα 870.000 ευρώ και ο φόρος μισθωτών υπηρεσιών που δεν καταβλήθηκε τα 150.000 ευρώ.

Μετά και την αλλαγή στη διοίκηση της εταιρείας μετονομάστηκε από Nammos Restaurant by the Sea, σε ZS Estiasis Α.Ε., με την εταιρεία να πιάνεται στην «τσιμπίδα» της εφορίας για φοροδιαφυγή.

Τα πρόστιμα που επέβαλε η ΑΑΔΕ ανήλθαν στο ποσό των 781.264,91 ευρώ, ενώ οι προσαυξήσεις έφτασαν τις 775.639,80 ευρώ.

Ο έλεγχος αναμένεται να επεκταθεί και σε άλλες οικονομικές χρήσεις, για να διαπιστωθεί αν η φοροδιαφυγή αφορά και πέραν της περιόδου 2018- 19. Σε αυτή τη χρήση εμφάνισε τζίρο 15,8 εκατ. και καθαρά κέρδη 1,1, εκατ., έναντι κύκλου εργασιών €22,5 εκατ. και καθαρών κερδών €2,7 εκατ. της προηγούμενης χρήσης.

Πρόσφατα εισήλθε ως Μέτοχος η “ADMO One Holding Limited” που εδρεύει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Οι δραστηριότητες με την επωνυμία «Nammos» έχουν επεκταθεί πολύ πέρα από τις Κυκλάδες και τα ελληνικά σύνορα, σε Ντουμπάι, Κάννες, Λεμεσό και αναμένονται και νέες επενδύσεις σε άλλα μέρη του κόσμου, κάτω από την “ομπρέλα” της εταιρείας “Nammos World”. Σε αυτή, η ADMO κατέχει το 44,42% της Nammos World, ενώ από 27,79% κατέχουν η Sami Investment του Σάμι Ιμπραήμ και η Zannis Frantzeskos Investment του Ζαννή Φραντζέσκου.

Διαβάστε επίσης:
Παναγιώτα Χρυσάνθη: Η καπετάνισσα που ανέλαβε το τιμόνι της Andriaki Shipping

Vodafone Ελλάδας: Συνδέει την Κρήτη με τα σημαντικότερα διεθνή υποθαλάσσια καλωδιακά συστήματα

Έγκυος η Δήμητρα Κούστα