Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Στη διαμάχη Κούστα – Προκοπίου στο νησί των Σπετσών εμπλέκονται και άλλοι εφοπλιστές

Γιάννης και Δήμητρα Κούστα

Γιάννης και Δήμητρα Κούστα

Στην κόντρα μεταξύ των εφοπλιστών Γιάννη Κούστα και του Δημήτρη Προκοπίου, για την κατασκευή ή όχι της νέας οικίας στην περιοχή Παναγιά Αρμάτα, στο νησί των Σπετσών, του ιδιοκτήτη της εισηγμένης ναυτιλιακής εταιρείας Danaos, εμπλέκονται σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες και άλλοι εφοπλιστές.

Τα ονόματα των εφοπλιστών που ακούγονται ότι συντάσσονται με τον Δημήτρη Προκοπίου είναι του Σταφυλοπάτη, Δαβίδ και Δημητριάδη.

Επίσης, ενδιαφέρον παρουσιάζει και το αποτέλεσμα της αναμέτρησης για την εκλογή νέου δημάρχου στις προσεχείς δημοτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 8 Οκτωβρίου. Οι υποψήφιοι δήμαρχοι πιέζονται να πάρουν θέση υπέρ της μίας και κατά της άλλης πλευράς.

Στις δημοτικές εκλογές, την δημαρχία διεκδικεί, η Ευγενία Φραγγιά, η οποία είναι σήμερα αντιδήμαρχος με δήμαρχο τον Παναγιώτη Λυράκη, ο οποίος αποσύρεται και είναι ανιψιά, ενός τοπικού εφοπλιστή, που διαθέτει το φέρρυ μποτ που συνδέει τις Σπέτσες με την Κόστα, τις υδροφόρες του νησιού, καθώς και το επιβατηγό σκάφος “Εξπρές Σπέτσες”, Αλέξανδρο Μπούφη.

Αντίπαλος της, είναι πρώην δήμαρχος, Ευάγγελος Κονταξάκης, ο οποίος είχε διατελέσει δήμαρχος από 2003 έως το 2010, ενώ προηγουμένως υπηρετούσε ως στρατιωτικός νομικός στο Πολεμικό Ναυτικό, στην περίοδο που ήταν υπουργοί Εθνικής Άμυνας, ο Άκης Τσοχατζόπουλος και ο Γιάννος Παπαντωνίου.

Υπενθυμίζεται ότι αμέσως μετά τις εκλογές, θα συζητηθεί στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων του υπουργείου Πολιτισμού για την έγκριση ή όχι της κατασκευής πολυτελούς οικίας 800 τετραγωνικών μέτρων, σε οικόπεδο που ανήκει στην εταιρεία “Σπέτσες Κτηματική Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης και Αξιοποίησης Ακινήτου” που ανήκει στον Γιάννη Κούστα.

Διαβάστε επίσης

Επιστολή του Γιάννη Κούστα στο Mononews: Τι απαντά για το σπίτι των 800 τ.μ. στις Σπέτσες και τον Δημήτρη Προκοπίου

The Coustas: Το πάθος για τα σπίτια – «παλάτια», προσεχώς άλλο ένα στη «συλλογή» τους

Γιάννης Κούστας: Αναβλήθηκε η συζήτηση για το σπίτι-θηρίο των 800 τ.μ. που θέλει να χτίσει σε προστατευόμενη περιοχή στις Σπέτσες (upd)