• Business

    Stellantis: Νέες περικοπές βαρδιών και θέσεων εργασίας στα εργοστάσιά της στις ΗΠΑ

    Carlos Tavares, CEO Stellantis

    Carlos Tavares, CEO Stellantis


    Η Stellantis, ιδιοκτήτης μεταξύ άλλων των εμπορικών σημάτων Jeep και Ram, σχεδιάζει να προχωρήσει σε κατάργηση 2.450 ωρομισθίων σε ένα εργοστάσιο φορτηγών κοντά στο Ντιτρόιτ, η τελευταία κίνηση σε ένα κύμα περικοπών καθώς προσπαθεί να περιορίσει τα διογκωμένα αποθέματα στις ΗΠΑ.

    Η αυτοκινητοβιομηχανία δήλωσε την Παρασκευή ότι θα σταματήσει να κατασκευάζει το βασικό φορτηγό Ram 1500 Classic στο εργοστάσιό της στο Warren του Μίσιγκαν, μειώνοντας τις βάρδιες από δύο σε μία.  Η εγκατάσταση, η οποία απασχολεί συνολικά 3.700 μέλη του συνδικάτου της United Auto Workers, θα συνεχίσει να παράγει τα Jeep Wagoneer και Grand Wagoneer.

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Stellantis, Carlos Tavares, περικόπτει θέσεις εργασίας και μειώνει την παραγωγική ικανότητα στα αμερικανικά εργοστάσια από τότε που η πτώση των πωλήσεων στις ΗΠΑ οδήγησε τα κέρδη του πρώτου εξαμήνου να μειωθούν στο μισό.

    Οι ελλείψεις που δημιούργησε η πανδημία οδήγησαν σε επιθετικές αυξήσεις τιμών, που έκαναν τη σειρά μοντέλων της εταιρείας πιο ακριβή από παρόμοιες μάρκες. Η Stellantis έχει επίσης λάβει μέτρα φέτος για να βοηθήσει τους αντιπροσώπους  της να εκκαθαρίσουν τα αποθέματα των οχημάτων τους, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης των τιμών και της επαναφοράς κινήτρων.

    Η μάρκα φορτηγών Ram είχε απόθεμα  188 ημερών τον Μάιο και εξακολουθεί να είναι περίπου διπλάσιο από τον μέσο όρο της βιομηχανίας, σύμφωνα με την ερευνήτρια Cox Automotive. Τα Jeep SUV ήταν στις 154 ημέρες και τα Dodge στις 138 ημέρες τον Μάιο.

    Οι πωλήσεις του pickup Ram μειώθηκαν κατά 23% το δεύτερο τρίμηνο και  κατά 20% φέτος έως τον Ιούνιο, ανέφερε η εταιρεία τον περασμένο μήνα. Οι συνολικές πωλήσεις στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 21% σε σύγκριση με την περσινή περίοδο.

    Τον Δεκέμβριο, η Stellantis ανακοίνωσε περικοπές βαρδιών στο εργοστάσιό της στο Mack Ave στο Ντιτρόιτ, που κατασκευάζει το Jeep Grand Cherokee, και στο εργοστάσιό της Jeep στο Τολέδο του Οχάιο. Σταματούσε την παραγωγή του Jeep Gladiator στο Τολέδο και μιας άλλης έκδοσης του φορτηγού Ram 1500 στο εργοστάσιό της στο Sterling Heights του Μίσιγκαν, σύμφωνα με την AutoForecast Solutions. Το εργοστάσιο Sterling Heights έκοψε σχεδόν 200 θέσεις εργασίας τον Απρίλιο.

    Οι απολύσεις στο εργοστάσιο φορτηγών Warren θα μπορούσαν να ξεκινήσουν από τις 8 Οκτωβρίου και θα δοθεί η ευκαιρία στα μέλη του σωματείου να εργαστούν σε άλλα εργοστάσια, είπε η Stellantis.

    Διαβάστε επίσης

    Stellantis: Μειώθηκαν κατά το ήμισυ τα κέρδη α΄ εξαμήνου

    Stellantis: Ενισχύεται στις ευρωπαϊκές αγορές – Αυξήθηκαν οι πωλήσεις κατά το πρώτο εξάμηνο

    Lamborghini: Το «super car» που έχει ανοσία στην κρίση της αυτοκινητοβιομηχανίας



    ΣΧΟΛΙΑ