Άγγελος Σταυράκης, CEO SafeSize
Περιεχόμενα
Το 2023 ήταν μια εξαιρετική χρονιά για την SafeSize και τον CEO της Άγγελο Σταυράκη. Χρονιά η οποία έκλεισε παραλαμβάνοντας το βραβείο από τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνο Κυρανάκη, καθώς βραβεύτηκε ως η startup της χρονιάς.
Η SafeSize είναι μία startup η οποία με όπλο την τεχνητή νοημοσύνη, «δοκιμάζει» εικονικά όλα τα παπούτσια πάνω στο πόδι του πελάτη και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα προσφέρει προσωποποιημένες προτάσεις για παπούτσια με ιδανική εφαρμογή.
Ωστόσο δεν είναι μια καινούργια εταιρεία. Έχει ήδη δέκα χρόνια δραστηριότητας εντός και εκτός Ελλάδας, ενώ τα σχέδιά της για το μέλλον είναι μεγάλα, καθώς θέλει να εξαπλωθεί και σε άλλες αγορές – έχει ήδη μπει σε 7 χώρες το τελευταίο τρίμηνο- ενώ ετοιμάζει και νέες εξαγορές.
Η χρηματοδότηση των 15 εκατ. ευρώ – Τα επόμενα βήματα
Η ιδέα γεννήθηκε στην Ελλάδα και στη συνέχεια υλοποιήθηκε στην Ολλανδία όπου βρέθηκε η πρώτη χρηματοδότηση για την εταιρεία. Το ταξίδι της ξεκίνησε ως μια startup τεχνολογίας από ένα μικρό δωμάτιο στην Ανατολική Ολλανδία και σήμερα έχει επεκταθεί σε 59 χώρες.
Το 2023 άνοιξε εξαιρετικά για την SafeSize καθώς ανακοίνωσε ότι άντλησε κεφάλαια 14 εκατ. ευρώ, προκειμένου να συνεχίσει το αναπτυξιακό και επενδυτικό της πλάνο.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι στον γύρο χρηματοδότησης συμμετείχε και ένας μεγάλος παίκτης του λιανεμπορίου στον κλάδο της υπόδησης, ο οποίος εισήλθε στο μετοχικό κεφάλαιο ως στρατηγικός επενδυτής. Παράλληλα, στον γύρο συμμετείχαν και υφιστάμενοι επενδυτές του εξωτερικού, όπως το ολλανδικό Convent Capital και η 3TS Capital Partners.
Ο κ. Σταυράκης, μιλώντας τότε στο mononews.gr είχε πει ότι «με τον νέο γύρο χρηματοδότησης, τον μεγαλύτερο μέχρι σήμερα, θα μας δοθεί η δυνατότητα να επεκταθούμε σε νέες αγορές του εξωτερικού όπως αυτή της Αμερικής, να ενδυναμώσουμε τη παρουσία μας στην Ευρώπη και Ασία και να αναπτύξουμε νέα καινοτόμα προϊόντα μέσα από το κέντρο Καινοτομίας και Ανάπτυξης της Safesize στην Αθήνα».
Φέτος η εταιρεία επέκτεινε την δραστηριότητά της σε νέες αγορές, αποκτώντας πελάτες σε Εσθονία, Κροατία, Κολομβία, Τουρκία, Μπαχρέιν, Νότια Κορέα και Αυστραλία. Παράλληλα, ενδυνάμωσε την παρουσία της σε αγορές που ήδη δραστηριοποιείται, υπογράφοντας νέες συνεργασίες σε Ολλανδία, Αγγλία, Κίνα και Ιαπωνία. Στους νέους της πελάτες συμπεριλαμβάνονται παγκόσμια brands, όπως Nike, Puma, Hoka, Adidas, αλλά και αλυσίδες καταστημάτων, όπως Sports Direct, Marks & Spencer, SportVision, Rack Room Shoes και HighWave Sports.
Η Αμερική που έγινε πραγματικότητα
Και όντως, λίγους μήνες μετά αυτή τη δήλωση, η SafeSize πήγε ΗΠΑ, παίρνοντας όλα τα credits, με την απήχηση από την Silicon Valley να είναι μεγάλη, όπως παραδέχεται ο ίδιος.
Έχει αναπτυχθεί στην Αυστραλία και στην Κίνα, όπου πάει πολύ καλά και συνεχώς αναπτύσσεται, ανοίγοντας μάλιστα νέα γραφεία, ενώ συνεχίζει την επέκτασή της και σε άλλες αγορές, έχοντας μπει ήδη σε 7 το τελευταίο τρίμηνο. Παράλληλα έχει στα σκαριά πλάνο να ανοίξει μικρά καταστήματα, κάτι το οποίο αναμένεται να το επόμενο διάστημα.
Η SafeSize είναι μία από τις πιο καινοτόμες επιχειρήσεις, καθώς έχοντας ως όραμα ένα μέλλον όπου ο καταναλωτής θα έχει το ψηφιακό προφίλ των ποδιών του και θα μπορεί να σχεδιάζει ένα παπούτσι που θα καλύπτει πλήρως τις δικές του προσωπικές ανάγκες, η λύση της SafeSize έχει βοηθήσει περισσότερους από 20 εκατ. καταναλωτές σε όλο τον κόσμο να κάνουν την κατάλληλη επιλογή παπουτσιού.
Μέχρι σήμερα, η εταιρεία έχει παρουσία 59 χώρες, με σημαντικούς πελάτες, ανάμεσα στους οποίους περιλαμβάνονται μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων με είδη υπόδησης όπως οι Intersport, Decathlon, Sports Direct, CCC και Xebio.
Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, κατά τη διάρκεια της απονομής ανέφερε χαρακτηριστικά: «Συγχαρητήρια στη SafeSize, εταιρεία που θα μας βγάλει από τη… δύσκολη θέση να πηγαίνουμε σε καταστήματα για να βρούμε τα κατάλληλα παπούτσια, χαίρομαι που πλέον αυτό θα γίνεται και ψηφιακά. Στη χώρα μας επιτέλους γίνονται πολύ καινοτόμα βήματα και πράξη τα όνειρα κάποιων νέων παιδιών που είπαν ότι θα επιχειρήσουν στην Ελλάδα και θα προσπαθήσουν να χτίσουν μια επιχείρηση. Με τις προσπάθειες της προηγούμενης κυβέρνησής μας, μπορείς πλέον να φτιάξεις μια νέα επιχείρηση σε μια ημέρα. Όποιος θέλει με 1 ευρώ κεφάλαιο φτιάχνει μια ΙΚΕ και μπορεί και επιχειρεί. Η SafeSize είναι απόδειξη ότι κάτι μπορεί να συμβεί, κάτι μπορεί να ξεκινήσει στην Ελλάδα που ονειρεύεται και πραγματοποιεί».
Διαβάστε επίσης:
Πάνω από 870 εκατ. δολάρια σήκωσαν οι ελληνικές startups μέσα στο έτος
Μεγαλώνει το οικοσύστημα των startups στην Ελλάδα
Αντώνης Σαμοθράκης: Αυτοί είναι οι τέσσερις βασικοί πυλώνες ανάπτυξης της Instacar