• Business

    Σταθόπουλος: Συνεχίζεται το σίριαλ με την πώληση της United Group – Οι κινήσεις και τα σενάρια

    Νίκος Σταθόπουλος, BC Partners

    Νίκος Σταθόπουλος, BC Partners


    Το…θρίλερ με την επικείμενη πώληση της United Group (Nova), βασικός μέτοχος της οποίας είναι η BC Partners του Νίκου Σταθόπουλου, συνεχίζεται, καθώς πλέον είναι ξεκάθαρο ότι ο Έλληνας manager έχει αποφασίσει την πώληση, με τους ενδιαφερόμενους όσο περνάει ο καιρός να…πληθαίνουν.

    Την Παρασκευή το Bloomberg με νέο του δημοσίευμα έβαλε στο παιχνίδι διεκδίκησης κι’ άλλους ενδιαφερόμενους. Ο λόγος γίνεται για τα funds Apax Partners και Warburg Pincus, τα οποία σύμφωνα με το βρετανικό μέσο βρίσκονται στα αρχικά στάδια εξέτασης κατάθεσης προσφορών για μέρος ή το σύνολο της United Group.

    Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες εβδομάδες το Bloomberg ανέφερε ότι η Emirates Telecommunications Group Co (e&) εταιρεία τηλεπικοινωνιών με έδρα το Άμπου Ντάμπι, φέρεται να εξετάζει την αγορά της United Group.

    Μάλιστα, σύμφωνα με πηγές που επικαλέστηκε, ο ιδιοκτήτης της United Group, BC Partners, ενδέχεται να αποτιμήσει την εταιρεία περίπου στα 8 δισ. ευρώ (8,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Ωστόσο το παιχνίδι των Αράβων συνεχίζεται, αφού σύμφωνα με το Reuters και ο όμιλος STC Group της Σαουδικής Αραβίας βρίσκεται στα αρχικά στάδια εξέτασης μιας προσφοράς για τον ευρωπαϊκό φορέα τηλεπικοινωνιών και συνδρομητικής τηλεόρασης.

    Το ενδιαφέρον του CVC

    Ο Νίκος Σταθόπουλος από το φόρουμ των Δελφών είχε πει ότι εξετάζεται είτε η πώληση του συνόλου των δραστηριοτήτων της United Group, είτε επιμέρους τμήματά της, όπως η Nova στην Ελλάδα.

    Σε αυτό το ενδεχόμενο, πληροφορίες επιμένουν ότι το CVC του Άλεξ Φωτακίδη, έχει κάνει δυναμική κρούση για την απόκτηση της Nova, καθώς θέλει να επεκτείνει τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες και την επιρροή τους στην χώρα.

    Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η BCP προτίθεται να πουλήσει το σύνολο των δραστηριοτήτων της στην Ελλάδα για 6-7 φορές το EBITDA. Ένα ποσό δηλαδή που προσεγγίζει τα 1,5-2 δις. ευρώ. Και εδώ έρχεται το CVC, που φέρεται να έχει εκφράσει το πιο έντονο ενδιαφέρον για τη Nova

    Πάντως το πρόσφατο δημοσίευμα το Bloomberg, ως προς επιβεβαίωση των παραπάνω ανέφερε, ότι ορισμένοι μνηστήρες μπορεί να υποβάλουν προσφορά για ορισμένα από τα περιουσιακά στοιχεία της United Group σε μεμονωμένες αγορές. Ωστόσο οι διαβουλεύσεις βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο και δεν υπάρχει βεβαιότητα για το ποιος τελικά θα προχωρήσει στις προτάσεις.

    Έτσι, δεν μοιάζει καθόλου απίθανο το σενάριο, να πωληθεί ολόκληρη η United Group, αλλά όχι αποκλειστικά σε έναν. Δηλαδή το κομμάτι στην Ελλάδα να δωθεί στο CVC και το υπόλοιπο σε κάποιον άλλον ενδιαφερόμενο αγορας΄τη. Όπως και να έχει πρόκειται για ένα πολύπλοκο deal που πηγές αναφέρουν ότι δεν θα τελειώσει σύντομα.

    Ήδη πάντως η BC Partners φέρεται να έχει ζητήσει την κατάθεση μη δεσμευτικών προσφορών τον Ιούλιο για την πώληση της United Group.

    Διαβάστε επίσης:

    «Πολύφερνη νύφη» η United Group – Οι Άραβες και το σενάριο της CVC

    Νίκος Σταθόπουλος: Γιατί βάζει πωλητήριο στη Nova και πόσα θέλει να πάρει

    Σταθόπουλος: Εξετάζουμε την πώληση της Nova – Δεν υπάρχει ακόμα καμία προσφορά



    ΣΧΟΛΙΑ