• AUTO

    Σταθμός LNG στη Θεσσαλονίκη!

    Από τα εγκαίνια του νέου σταθμού LNG στη Θεσσαλονίκη

    Από τα εγκαίνια του νέου σταθμού LNG στη Θεσσαλονίκη


    Η νέα εγκατάσταση, άνοιξε τις πόρτες της χθες και αποτελεί σημαντικό ορόσημο στην ενεργειακή υποδομή της Ελλάδας, παρέχοντας έναν ειδικό χώρο για τον ανεφοδιασμό φορτηγών με υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) και συμπιεσμένο φυσικό αέριο (CNG).

    Tα επόμενα χρόνια, προγραμματίζεται να ανοίξουν τρεις επιπλέον σταθμοί LNG σε κεντρικά σημεία της χώρας: Aθήνα, Πάτρα και Ιωάννινα. αυτή η επέκταση στοχεύει στην κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης για καθαρότερες και πιο αποδοτικές επιλογές καυσίμων στην Ελλάδα με βασικό σκοπό να διευκολύνει Έλληνες οδηγούς αλλά και διεθνείς μεταφορείς να κινούνται με οικονομία, ασφάλεια και χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα με οχήματα μέγιστης παραγωγικότητας.

    Στην περίπτωση που το καύσιμο είναι bio LNG δηλαδή παράγεται από επεξεργασία απορριμμάτων και βιομάζες το περιβαλλοντικό αποτύπωμα αναμένεται να είναι σχεδόν μηδενικό και αυτό σημαίνει πραγματική πράσινη οικονομία.

    H τελετή των εγκαινίων έλαβε χώρα υπό την παρουσία αρκετών διακεκριμένων προσκεκλημένων, συμπεριλαμβανομένης της υφυπουργού περιβάλλοντος και ενέργειας, κας Aλεξάνδρας Σδούκου, η οποία εκφώνησε την κύρια ομιλία. στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης ο κ. Αλέξανδρος Λαγάκος και τα ανώτερα στελέχη της molgas, μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου και δήμαρχοι των γειτονικών δήμων.

    Η Ιveco – Condellis παρουσίασε το ολοκαίνουργιο Iveco S – Way LNG, ένα υπερσύγχρονο βαρύ φορτηγό, μαζί με ένα εντυπωσιακό πορτοκαλί-γκρι μοντέλο Iveco S-way LNG, που προσφέρθηκε από έναν από τους μεγαλύτερους μεταφορείς της Eλλάδας.

    Tα δύο μοντέλα ανέδειξαν την πρακτική εφαρμογή και τα πλεονεκτήματα του LNG στις βαριές μεταφορές. Tα στελέχη της Molgas, μαζί με τον ιδιοκτήτη του πρατηρίου, πραγματοποίησαν ζωντανή επίδειξη ανεφοδιασμού LNG στο Iveco S-way.

    Διαβάστε επίσης: 

    Οδηγούμε το ανανεωμένο Nissan Juke

    F1 Σπα: Να τι συνέβη με τον Ράσελ!

    F1 Σπα: Μηδενίστηκε ο Ράσελ, νικητής ο Χάμιλτον!



    ΣΧΟΛΙΑ