• Business

    Στασινόπουλος (Profile): Διψήφιοι ρυθμοί ανάπτυξης το 2024 – €130 εκατ. το ανεκτέλεστο έργων

    Μπάμπης Στασινόπουλος πρόεδρος της Profile-Software


    Νέες εξαγορές που θα βοηθήσουν την ανάπτυξη της Profile κοιτά η διοίκηση της εταιρείας, ενώ παράλληλα με ανεκτέλεστο έργων 130 εκατ. ευρώ την τριετία, αναμένει διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης το 2024 αλλά και μεγάλους τζίρους τα επόμενα χρόνια.

    Μάλιστα ο κ. Μπάμπης Στασινόπουλος, πρόεδρος της Profile, κατά τη διάρκεια της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης, τόνισε ότι η εταιρεία διεκδικεί έργα άνω των 60 εκατ. ευρώ το 2024, συνεχίζοντας ουσιαστικά από εκεί που έμεινε το προηγούμενο έτος, όταν και αναλάμβανε σχεδόν τέσσερα έργα το μήνα.

    Η ανάπτυξη μέσω εξαγορών είναι «ψηλά στη λίστα» της διοίκησης με τον κ. Στασινόπουλο να «δίνει» το προφίλ των εταιρειών που σκοπεύει να εξαγοράσει, ενώ όπως είπε κοιτάει μέσω αυτών να αναπτυχθεί σε χώρες και αγορές που η Profile δεν έχει παρουσία μέχρι σήμερα, εστιάζοντας στις αγορές της Ισπανίας και της Γερμανίας.

    «Παρακολουθούμε στενά την αγορά. Έχουμε σοβαρό pipeline. Είμαστε καλά τοποθετημένοι. Όταν δοθεί η κατάλληλη ευκαιρία θα κάνουμε την κίνησή μας» τόνισε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας ότι τα πλάνα των εξαγορών είναι ιδιαιτέρως ώριμα.

    Από την πλευρά του ο CEO της εισηγμένης Ευάγγελος Αγγελίδης, είπε ότι «βλέπουμε με μεγάλη αισιοδοξία το μέλλον. Η εταιρεία συνεχίζει να αναπτύσσεται ραγδαία και να λανσάρει νέες λύσεις και προϊόντα. Δεν έχουμε εξάρτηση από κάποιο πελάτη, από κάποιο προϊόν ή από κάποια γεωγραφική περιοχή, πράγμα το οποίο μας δίνει μεγάλη ελευθερία» σημείωσε χθες ο CEO της εισηγμένης.

    Η χρήση του ΑΙ

    Η διοίκηση της Profile έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ΑΙ, καθώς κοιτάζει να στοχεύει να αναπτυχθεί περισσότερο σε αυτό το κομμάτι.

    Μάλιστα ήδη η εταιρεία έχει αναπτύξει το αυτόνομο σύστημα Τεχνητής Νοημοσύνης, AI.Adaptive, το οποίο  προσφέρει εξαιρετική εμπειρία στους χρήστες, μετατρέποντας τα δεδομένα σε αξιοποιήσιμες πληροφορίες και βελτιώνοντας σημαντικά τις ροές εργασίας.

    Ο όμιλος εκτιμά ότι η χρήση του ΑΙ θα συνδράμει στη σημαντική αύξηση των πωλήσεων σε κάθε διακριτό προϊόν του. Η εκτίμηση αυτή υποστηρίζεται με μελέτη της Gartner, σύμφωνα με την οποία οι ανάγκες της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής αγοράς για λύσεις τεχνητής νοημοσύνης αναμένεται να εκτιναχθούν στα 55,2 δισ.δολ. έως το 2027. Μάλιστα, η διοίκηση της εταιρείας έχει υψηλές βλέψεις εξωστρέφειας για το συγκεκριμένο προϊόν, το οποίο σκοπεύει να διεθνοποιήσει, εξάγοντάς το στις 50 αγορές όπου έχει παρουσία.

    Το μέρισμα

    Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε τη διανομή (μικτού) μερίσματος 0,048807 ευρώ ανά μετοχή από τα κέρδη του 2023, με έναρξη καταβολής του την 11η Ιουνίου.

    Το συνολικό ποσό ανέρχεται στα 1,2 εκατ. ευρώ και θα προσαυξηθεί κατά το ποσό του μερίσματος που αντιστοιχεί στις 87.000 ίδιες μετοχές τις οποίες κατέχει η εταιρεία, κατά την ημερομηνία αποκοπής (cut off date).

    Διαβάστε επίσης:

    Αγγελίδης (Profile): Έρχονται εξαγορές στο εξωτερικό – Τζίρος €40 εκατ. το 2024

    Πάρτι για τις εισηγμένες της πληροφορικής στον απόηχο του deal της Epsilon Net

    Epsilon Net: Στα 12 ευρώ το προσφερόμενο τίμημα της δημόσιας πρότασης για το 37,08% των μετοχών



    ΣΧΟΛΙΑ