Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bloomberg

Στα σκαριά μέγα deal στα σνακ: Η Mars εξετάζει να εξαγοράσει τα Pringles

Mars, Snickers

Πηγή φωτογραφίας: Bloomberg

Το ενδεχόμενο να εξαγοράσει την εταιρεία σνακ Kellanova εξετάζει η αμερικανική Mars, σύμφωνα με άτομα που έχουν γνώση του θέματος. Αν ευοδωθεί, το deal θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα που έχουν κλείσει στον κλάδο των καταναλωτικών προϊόντων φέτος.

Οι συζητήσεις για τη συμφωνία βρίσκονται σε εξέλιξη και δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις, ανέφεραν οι ίδιες πηγές στο Bloomberg, ζητώντας να διατηρηθεί η ανωνυμία τους.

Ενδεχόμενη εξαγορά της Kellanova, η οποία αποσχίστηκε από την Kellogg Co. πέρυσι, θα πρόσθεσε στο προϊοντικό χαρτοφυλάκιο της Mars μάρκες όπως τα Pringles, Cheez-It και Pop-Tarts και θα βοηθούσε τις επωνυμίες να αντιμετωπίσουν τη μείωση του όγκου πωλήσεων και το εξασθενημένο καταναλωτικό κλίμα. Με τον πληθωρισμό να υποχωρεί, οι εταιρείες που αύξησαν τις τιμές τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας δυσκολεύονται τώρα να καλύψουν τη μείωση των πωλήσεων με περαιτέρω αυξήσεις τιμών.

Η μετοχή της Kellanova σημείωνε άλμα 14% στην έναρξη της συνεδρίασης στη Νέα Υόρκη. Η εταιρεία γράφει μέχρι στιγμής φέτος κέρδη 13%, με την κεφαλαιοποίησή της να διαμορφώνεται σε 21,6 δισεκατομμύρια δολάρια. Την ίδια ώρα, τα κέρδη για τον δείκτη S&P 500 διαμορφώνονται σε 12% φέτος.

«Σε περιόδους όπως αυτή, που η ανάπτυξη επιβραδύνεται, οι ισολογισμοί είναι σχετικά καθαροί και οι αποτιμήσεις πέφτουν, οι ηγέτες της αγοράς στα τρόφιμα τείνουν να εξετάζουν πιο προσεκτικά τυχόν μεγάλες συγκεντρώσεις για να οδηγήσουν σε συνέργειες κόστους», ανέφερε σε σημείωμά του ο αναλυτής της TD Cowen, Robert Moskow.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα δημοφιλή σνακ που βρίσκονται στο χαρτοφυλάκιο της Kellanova θα ταιριάξουν λογικά καλά με τα προϊόντα της Mars, βοηθώντας τη να ανέβει κλίμακα στις διεθνείς αγορές.

Η Mars έχει στο χαρτοφυλάκιό της brands όπως τα Snickers, M&M’S, Skittles και Ben’s Original, καθώς και τροφές για κατοικίδια όπως οι Pedigree και Whiskas. Νωρίτερα φέτος, απέκτησε επίσης την premium μάρκα σοκολάτας Hotel Chocolat.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Morgan Stanley για Metlen: Περιορισμένη η επίπτωση στα EBITDA από την έκτακτη εισφορά, αισιοδοξία για το β’ τρίμηνο

MyCoast: Πρόστιμα άνω των 1.150.000 ευρώ – Υπό συζήτηση η εφαρμογή να επεκταθεί και σε άλλους τομείς

Novo Nordisk: Στα σκαριά Ozempic και Wegovy για παιδιά και νέες χρήσεις για να γλιτώσει τον ανταγωνισμό