• Business

    Στα ελληνικά δικαστήρια μεταφέρεται η κόντρα Καμπουρίδη – DCI

    Μίλτος Καμπουρίδης

    Μίλτος Καμπουρίδης


    Ανταγωγή κατά της βρετανικής DCI Advisors κατέθεσε τη Δευτέρα η Dolphin Capital Partners του Μίλτου Καμπουρίδη.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της DCP, η Ανταγωγή κατατέθηκε από την DCP, τον Μίλτο Καμπουρίδη και τον Μιχάλη Τσιρίκο οι οποίοι διεκδικούν αποζημίωση ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ από την DCI για ζημιές που υπέστησαν ως αποτέλεσμα της «δυσφημιστικής και ψευδούς αγωγής» που κατέθεσε η τελευταία στα ελληνικά δικαστήρια, στις 19 Απριλίου.

    Με βάση την ελληνική αγωγή που υπεβλήθη εναντίον της μητρικής εταιρείας της DCP, η DCI διεκδικεί αποζημίωση ύψους 51,3 εκατ. ευρώ.

    Η ανταγωγή έρχεται να προστεθεί στην αγωγή της πλευράς της Dolphin Capital Partners, ύψους 10,25 εκατομμυρίων πλέον τόκων και δικαστικών εξόδων που κατατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Αγγλίας στις 6 Απριλίου του 2023, για ζημιές που προέκυψαν από την παράνομη κατά τη DCP καταγγελία της σύμβασης διαχείρισης επενδύσεων του 2021 από τους Βρετανούς.

    Να θυμίσουμε εδώ ότι το κουβάρι της δικαστικής διαμάχης ξεκίνησε να πλέκεται τον Μάρτιο του 2023, όταν η DCI Advisors απέπεμψε τον Μίλτο Καμπουρίδη από τη διοίκηση της εισηγμένης στο Λονδίνο, ισχυριζόμενη ότι ο τελευταίος απέκρυψε το call option για την αγορά ποσοστού του Amanzoe. Το θέρετρο του Πόρτο Χελίου πωλήθηκε το 2015 από την DCI στη Grivalia Hospitality.

    Ένα χρόνο μετά, τον περασμένο Μάρτιο εκδόθηκε η πρώτη απόφαση βρετανικού δικαστηρίου, με την οποία απορρίφθηκε η αίτηση της DCI για άμεση έκδοση απόφασης (summary judgment) που θα απέρριπτε τη βάση της αξίωσης της πλευράς Καμπουρίδη και θα αποδεχόταν την ανταγωγή της DCI. Αυτό σημαίνει ότι θα ακολουθήσει κανονική εξέταση όλων των συλλογισμών και αποδεικτικών στοιχείων. Μεταξύ άλλων, το δικαστήριο έκρινε πως «οι αποκαλύψεις καταδεικνύουν ότι δεν υπήρχε μυστικότητα», περί του call option.

    Η DCP έχει επίσης δώσει εντολή στους δικηγόρους της στην Ελλάδα να καταθέσουν τις σχετικές αγωγές και μηνύσεις κατά των διευθυντών της DCI, καθώς και των διευθυντών και στελεχών των ελληνικών θυγατρικών της DCI, οι οποίοι θεωρούνται από την DCP προσωπικά υπεύθυνοι για τις ζημιές που προκλήθηκαν ως αποτέλεσμα των διαφόρων δυσφημιστικών αγωγών που κατατέθηκαν στην Ελλάδα από την DCI.

    Αναστολή της μετοχής στον ΑΙΜ

    Εν τω μεταξύ, η DCI εξέδωσε χθες χρηματιστηριακή ανακοίνωση, σύμφωνα με τη οποία η μετοχή τίθεται σε αναστολή, επειδή η εταιρεία θα δημοσιεύσει μεν τις οικονομικές καταστάσεις της έως τις 18 Ιουνίου, αλλά μη ελεγμένες.

    Ο λόγος, σύμφωνα με την εταιρεία, είναι πως η KPMG Κύπρου, δεν είχε ξεκινήσει τον έλεγχο των οικονομικών αποτελεσμάτων λόγω λειτουργικών ζητημάτων στην KPMG Greece, όπως ενημερώθηκε στις 4 Ιουνίου, και ως εκ τούτου ο έλεγχος αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον έως τις 9 Αυγούστου.

    Η διαπραγμάτευση των μετοχών της DCI στον AIM αναμένεται να ανασταλεί από την 1η Ιουλίου και θα αρθεί με τη δημοσίευση των ετήσιων αποτελεσμάτων.

    Η ανακοίνωση επαναλαμβάνει πως βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία πώλησης των Kilada Hills, Aristo Developers και Livka Bay, σε Ελλάδα, Κύπρο και Κροατία, αντίστοιχα.

    Στις αρχές Ιουνίου έγινε γνωστό ότι η DCI υπέγραψε μνημόνιο για τη στρατηγική επένδυση στην Ερμιονίδα. Στον επενδυτή, το όνομα του οποίου δεν έχει αποκαλυφθεί, έχει παρασχεθεί περίοδος αποκλειστικότητας διάρκειας 90 ημερών, ώστε να ολοκληρώσει το due diligence και να υποβάλει προσφορά για το Kilada Hills, η ανάπτυξη του οποίου έχει προϋπολογισμό 400 εκατομμυρίων ευρώ.

    Διαβάστε επίσης:

    Μίλτος Καμπουρίδης: Πρώτη δικαστική νίκη στη διαμάχη με τους Βρετανούς της DCI

    Μίλτος Καμπουρίδης (Dolphin Capital Partners): Επίθεση στην DCI για το Kilada Hills – «Συνεχιζόμενη έλλειψη ρευστότητας και εγκατάλειψη του έργου»

    Sold out η συλλογή ιδιωτικών κατοικιών στο One & Only Kea Island



    ΣΧΟΛΙΑ